Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Simpsons Nintendo DS / foto: Shutterstock

Simpsonovi ve hře. Žluťáci vrací úder

Nesmrtelný seriál již dostal i několik herních tváří. Některé byly povedené, jiné ve světě digitální zábavy okamžitě zapadly do slumů a jsou považovány za psance a odpadlíky.

O tom, jaký osud potká Simpsonovic počin na Nintendo DS, si zaspekulujeme na následujících řádcích.

magazin.cz
Každého milovníka televizní série jistě již po pár desítkách minut hraní napadne, že téhle hře nechybí ta nejdůležitější, krajně esenciální přísada – humor. A ono se ani není čemu divit, když za tvorbou dialogů stojí samotní autoři příhod šílené rodinky. Kdo by se však obával prosté konverze několika dílů do interaktivní podoby, toho můžeme uklidnit. Hra totiž nabízí osobitou tvář a dělá si srandu především z herního průmyslu a častých klišé.

Všechny pod kontrolou
V průběhu vašich dobrodružství postupně převezmete kontrolu nad všemi členy rodinného klanu Simpsonů. Každý má přitom svébytné speciální schopnosti (ty jsou získávány postupně a automaticky).

Tak třeba Marge dokáže pomocí megafonu zfanatizovat dav, který pak řídí, zatímco takový Homer se za pomoci jídla umí proměnit ve zkázonosnou valící se kouli. Zajímavé je, že v každé úrovni existují body, kde si takto prohodíte postavičku. Její volba však nezáleží na vás a každá pasáž je určena někomu jinému. A pokud jde o zařazení tohoto titulu do konkrétní kategorie, jde o klasickou 2D plošinovku s občasným využitím třetího rozměru.

magazin.cz
Jednotlivé úrovně jsou pěkně navržené, byť sem tam až příliš přímočaré. Nečekejte, že byste se někde zasekli, tahle hra je jako stvořená pro chvíle oddechu a frustrace v ní rozhodně nehrozí. Zábavy si rozhodně užijete, jak při samotném hraní, tak u sledování povedených animací mezi levely.

Díky střídání postav autoři předešli stereotypu a sem tam využijete i touch screen – to například, když za pomoci Lízina talentu potřebujete přemístit určité předměty.

Grafika je krásně komiksová a (ne překvapivě) se nápadně podobá té seriálové. Hudba oplývá nápaditostí a o zvucích lze říci to samé.

Pokud si tedy chcete užít pár hodin (herní doba se pohybuje okolo osmi hodinek) „primitivní“ zábavy s Homerem a jeho famílií, bez obav sáhněte po The Simpsons Game. Mozkové závity netřeba, smysl pro humor rozhodně vzít s sebou.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 180