Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bikiny / foto: shutterstock

Bikiny ve filmu: malé a zatraceně sexy

Tyhle dva kousky oblečení, jakkoliv jsou titěrné, zaslouží velkou dávku pozornosti. Bikiny. Na svět módy a popkulturu měly maličké, ale úžasné plavečky obrovský dopad. V podstatě změnily svět, stačilo jim k tomu něco přes 60 let.

Bikiny se pravidelně objevují v soutěžích krásy, filmech, magazínech, muzice, literatuře, nejrůznějších magazínech i v počítačových hrách. Modelky v bikinách jsou nejpopulárnějším odvětvím modelingu, bikiny často vyvolávají nejrůznější kontroverze.

 

Reklamy s modelkou v bikinách jsou vždy jedny z nejúspěšnějších, sexy bikiny prodávají. A spojení vnadných žen v bikinách s našlapanými (i méně schopnými) automobily či motocykly jsou zcela běžná. Na komunitních serverech se ženy snaží upoutat muže právě fotografiemi v bikinách, bikiny jsou prostě všudypřítomné.

 

Věděli jste třeba, že bikiny mají významné místo i v americkém kalendáři? V zámoří zasvětili těmto dvěma kouskům oblečení celý měsíc červenec a každý rok tak ikonickému ošacení vzdávají holt. Ale Američané jsou poněkud podivní tvorové, stejně tak mají v kalendáři Měsíc hotdogů, Měsíc zmrzliny či Měsíc oprav psích boudiček, mimo jiných šíleností…

 
Jako nukleární výbuch

Poprvé se bikiny objevily 5. července 1946, kdy je představili světu Pařížané Louis Reard a Jacques Heim. Plavky nesly jméno atolu Bikini, kde Američané testovali svou nukleární sílu. Proč zrovna toto jméno? Podle oblíbeného příběhu zmínění návrháři věřili, že bikiny budou mít na zákazníky podobně drtivý dopad jako jaderný výbuch…

 

A měli pravdu. Bikiny se brzy staly něčím, co musela mít v prádelníku každá žena na celém světě. Byly sexy, muži při pohledu na téměř nahá těla šíleli a navíc, nosily je i takové sexbomby jako Brigitte Bardot či Marilyn Monroe.

 

Poté, co se moderní bikiny, neboť jejich předchůdkyně lze objevit už na antických malbách,  objevily, řada katolických zemí se zcela zhrozila. Španělsko, Portugalsko i Itálie jejich oblékání zakázaly.

 

Hollywood odolal tlakům

Podobné tlaky existovaly i v Hollywoodu, byla snaha zabránit tomu, aby se maličké plavečky neobjevily ve filmových trhácích. Tahle snaha byla ale od počátku odsouzena k záhubě, továrna na sny přece nemohla tak úžasné hadříky nechat bez povšimnutí.

 

A tak se prakticky od okamžiku svého vzniku začaly bikiny na stříbrném plátně objevovat a zanechaly na něm doslova nesmazatelnou stopu. My jsme se prohrabali archívy a vytáhli z nich ty nejpamátnější obrázek slavných filmových star v bikinách.

 

Brigitte Bardot – A Bůh stvořil ženu (1956)

magazin.cz

Francouzská kočka uhranula celý svět, když se na plátně objevila v úžasných bikinách a v dokonalé kondici. Jakou jinou ženu mohl bůh stvořit, ptali se řečnicky diváci a muži nekonečně slinili. Hlavně díky skvostné Brigitte se film stal klasikou padesátých let.

 

Ursula Andress – Dr. No (1962)

magazin.cz

Švýcarská kráska Andress se stala zářivou hvězdou ve chvíli, kdy v roli Honey Ryder vystoupila jako mořská víla z vln oceánu a okamžitě oslnila všechny okolo. Včetně Jamese Bonda, přirozeně. Tato scéna je hodnocena jako nejslavnější bikiny okamžik ve filmové historii.

 

Raquel Welch – Milion let před Kristem (1966)

magazin.cz

Raquel se v tomhle filmu objevuje v rajcovních kožených bikinách, díky nimž by do pravěku odcestovala v šedesátých letech i později poměrně velká skupina mužů z celého světa. Pravěká supermodelka, první dáma neandrtálců…


Phoebe Cates – Bitka na Ridgemont High (1982)

magazin.cz

Komedie z osmdesátých let ukazuje Phoebe v rudých bikinách. Díky tomu se tenhle filmeček stal kultovní klasikou osmdesátých let.

 

Carrie Fisher – Návrat Jediho (1983)

magazin.cz

Když se princezna Leia prvně předvedla ve svých bikinách, prakticky všichni muži u obrazovek a pláten kin zpozorněli. A řada chlapců dospěla v muže, podobně jako u předchozího snímku s Phoebe Cates...

 

Jessica Alba – Do hlubiny (2005)

magazin.cz

Alba byla zvolena nejvíc sexy ženou planety, a to zejména díky této roli. Diváky zaujala, kritiky ale nikoliv a dostala cenu za nejhorší herecký výkon ženy v daném roce.

 

Halle Berry – Dnes neumírej (2002)

magazin.cz

Nová bondgirl se předvedla v reminiscenci na památnou scénu s Ursulou Andress. A Halle byla neméně úchvatná, stejně jako její předchůdkyně oslnila.

 

Salma Hayek – Od soumraku do úsvitu (1996)

magazin.cz

Mexická krasavice byla parádní ozdobou hororového snímku Quentina Tarantina i filmového stripclubu Titty Twister. Když má v jedné chvíli na sobě jen bikiny a živého hada na ramenou, nejednomu muži se podlomila kolena.

Jaká scéna v bikinách z českého filmu se vám líbila nejvíce?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 335