Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Walkman / foto: Shutterstock

Walkman je zpět. A jde proti iPodu!

Už je tomu třicet let, kdy se první výrobky tohoto jména staly pevnou součástí západního životního stylu.

Součást životního stylu
Lidé najednou poslouchali hudbu v autobusech, při joggingu a mnozí potají i ve školních lavicích. Do té doby nevídaná věc!

Sony sice značku Walkman nikdy tak docela nezahodila, ovšem využívala ji spíše pro marketingové účely. Doba těch pravých walkmanů už je dávno pryč a dnes se mnohem více skloňují jiná jména, ze všech nejvíce pak iPod. Tomu se japonský elektronický gigant rozhodl vystavit stopku a vysílá zpět do boje Walkman v plné parádě.

magazin.cz

Modely z takzvané „X-series“ si chtějí přivlastnit post nejopevovovanějšího přenosného hudebního zařízení. To zákonitě znamená jít hlavou proti Apple a jeho široké nabídce iPodů.

Ale kdo jiný než Sony by to měl dokázat?
Nové přehrávače mají rozhodně co nabídnout a především technologicky se staví na vrchol pyramidy. Potěší třípalcový OLED dotykový displej s opravdu ostrým obrazem. A co teprve speciální „feature“ digitálně odstraňující zvuk na pozadí – 98 % šumů a ruchů, které vás při poslechu dosud otravovaly, s X-series už neuslyšíte.

magazin.cz

Apple, třes se!
Po kontrastní stránce vynikající displej má ještě jednu výhodu – výraznou úsporu energie. Při přehrávání videí vydrží o padesát procent delší čas než iPod Touch.

Oproti největšímu rivalovi navíc nabízí další nepopiratelnou přednost – nerezignuje na klasické FM rádio. Recenze nového Walkmanu jsou zatím velice pozitivní. Sony evidentně nic nepodcenilo, bylo si vědomo síly konkurence a možná ji dokonce překonalo.

magazin.cz

Potvrzení či vyvrácení této teze je však věcí následujících měsíců a let. Walkman každopádně nastartoval ke světlým zítřkům a s iPodem se popere v souboji gigantů. Zároveň jde o důkaz, že firma, co přenosnou hudbu vymyslela, stále má co nabídnout.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 309