Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Chytrá čepice nedovolí řidičům usnout

Usnout za volantem opravdu není příjemné.

Takzvaný mikrospánek je jedním z největších strašáků pro všechny řidiče na delších trasách. Čepice SmartCap by jim mohla hodně pomoct.

Mozkové senzory
Když už musíte za volant unavení, rozhodně se taková čapka vyplatí. Dokáže číst mozkové vlny, a v případě podezření na usínání, řidiče prostě trkne a usnout mu nedovolí.

Čepice je prošpikována hi-end technologiemi, především pak speciálními senzory schopnými sledovat mozkové funkce a procesy, které v něm probíhají.

Při podezření na příliš vysokou únavu spustí varování a doporučí odpočinek. Přesně tohle může mnoha lidem zachránit život.

magazin.cz

Rozhodující bude cena
Technologie byla vyvinuta a do čepice implementována australskou společností CRC Mining. Ta bude kšiltovku ještě letos testovat na svých řidičích.

Časem se čepice samozřejmě dostane do prodeje. Otázkou je její cena. Ta by měla být natolik přijatelná, aby si ji řidiči neváhali pořídit. Příliš vysoká cena by je totiž odradila a dále nutila riskovat.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 55