Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: repro Youtube

Nový hit: plastické operace prsou... mužů!

Zmenšení prsou u mužů je nejrychleji rostoucí segment kosmetické chirurgie, a to už druhým rokem. Alespoň ve Velké Británii.

Počet těchto operací vzrostl během posledních dvou let o celých osmdesát procent. Chirurgové jsou přesvědčeni, že za to může tlak pánských časopisů.

Plastická chirurgie ve Velké Británii unikla ekonomické krizi a celkový počet operací stále roste. Devadesát procent procedur v roce 2009 bylo uskutečněno na ženách, u nichž je stále nejpopulárnější zvětšení prsou.

Velmi dramaticky ale roste počet kosmetických operací u mužů. Nejpopulárnější kosmetickou operací u mužů je podle BBC úprava nosu a vyhlazení kůže kolem očí.

Místo sportu pod kudlu

Čím dál tím více mužů si ale dává odoperovat prsa, která se jim zdají příliš velká a zženštilá. Rajiv Grover, konzultant v oboru plastické chirurgie, tvrdí, že za vlnu těchto operací mohou média: "Hodně mužů cítí tlak kvůli všemožným pánským časopisům, které ještě před pár lety neexistovaly. Kromě toho si také začali uvědomovat, že se svou postavou mohou něco chirurgicky udělat."

Ve velké části případů by se muži operaci na zmenšení prsou mohli vyhnout, stačilo jen pozměnit životní styl.

"Hodně případů je následkem obezity. Potenciálním pacientům proto často říkám, že by se měli zamyslet nad svým životním stylem, než se odhodlají jít pod skalpel," dodal Grover.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 95