Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Bojová novinka: Protibombové trenýrky

Další krok k bezpečnosti.

magazin.cz
Britský tisk nadšeně informuje o novince, která má zvýšit bezpečnost vojáků vyslaných do Afghánistánu. Je totiž určena k ochraně toho nejcennějšího – mužské chlouby. A jelikož i naše republika posílá své muže na nebezpečné mise, určitě tato zpráva bude zajímat i české dívky a matky.

Diskusi rozvířil vynález nazvaný boxerky BOMB-PROOF. Jsou vyrobené z kevlaru, tedy z té samé látky, jaká se používá do neprůstřelných vest. Kevlar je para-aramidové vlákno vyvinuté firmou DuPont, které mělo původně sloužit jako náhražka ocelových vzpruh v pneumatikách, ale díky svým vynikajícím vlastnostem našlo uplatnění v mnoha jiných odvětvích.

Lehké ochranné prádlo se nosí pod obvyklou bojovou výstrojí a má ochránit třísla od následků sebevražedných bombových útoků, kterých se v Afghánistánu odehrávají desítky a mají na svědomí nejvíce mrtvých a vážně raněných vojáků.

Boxerky vyvinula firma BCB International z britského Cardiffu a stojí 60 liber.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 10