Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock.com

Anglický dělník dostal výplatu dva miliony liber. Omylem…

Poctivec je ovšem vrátil…

Když si jistý zaměstnanec továrny Alcoa Howmet prohlédl výplatní pásku, nevěřil svým očím. Na konto mu přibyly dva miliony liber (57 milionů Kč).

Pevný charakter
Bylo to tisíckrát více, než obvykle dostával. Poctivec, který si přeje zůstat anonymní, zaměstnavateli okamžitě sdělil, že peníze vrátí. Mluvčí továrny sice nepotvrdil, že šlo o dva miliony liber, ale k omylu se vyjádřil.

„Výše celkové částky zůstane mezi námi a naším zaměstnancem. Mohu jen potvrdit, že šlo o vysokou sumu. Jsme velmi šťastní, že náš zaměstnanec zareagoval tak rychle a poctivě. Je to znakem opravdu pevného charakteru. Velmi nás potěšilo, že nahlásil chybu bez jakéhokoliv prodlení,“ řekl mluvčí firmy Jasper Van Zon reportérům listu Independent.

Účtárna tvrdí, že by se na omyl stejně během pár dní přišlo a zaměstnanec by byl požádán, aby peníze vrátil. Méně poctivý člověk by ale byl v tu dobu už možná daleko za hranicemi.

Kdo z nás může s jistotou říct, jak by se zachoval, kdyby mu do klína spadly nečekané miliony?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 14