Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Světový rekord: 36 červených karet v jednom zápase!

Argentinský rozhodčí Damian Rubino překonal světový rekord. Během zápasu mezi týmy Claypole a Victoriano Arenas rozdal 36 červených karet.

Zápas páté metropolitní ligy na předměstí Buenos Aires 26. února začal zcela normálně. Domácí tým Claypole vedl 2:0, ale nálada byla napjatá.

Nervy překypěly po dvaceti minutách druhé poloviny. Hráči se do sebe pustili a to, co se strhlo, se nedá popsat jinak než jako hromadná rvačka.

Damiano začal rozdávat karty a zoufale se snažil získat nad situací kontrolu.
Vykázal celou řadu hráčů, ale pak přes bariéry začali přeskakovat fanoušci, kteří si nechtěli nechat ujít příležitost porvat se. Rozhodčí to nevzdával a dále ukazoval červené karty.

Podle serveru Eurosport prokázal až dojemnou víru v moc barevného kartonku. Nakonec vyloučil všechny hráče obou týmů, všechny náhradníky a nakonec i oba realizační týmy soupeřů.

Manažer týmu Victoriano Arenas jménem Domingo Sganga tvrdí, že se bál o vlastní život a prosil policisty, aby odvedli hráče do šaten. Sergio Micieli, manažer Claypole, to ale viděl jinak a tvrdil, že rozhodčí Rubino je „zmatený“ a většina lidí zapletených do rvačky se vlastně snažila hráče od sebe odtrhnout. Snad není zapotřebí dodávat, že argentinská fotbalová federace začala incident ihned vyšetřovat.

Rozhodčího možná potěší, že se dostane do Guinnessovy knihy. Překonal dřívější rekord dvaceti červených karet z paraguayského zápasu v roce 1993.

Podívejte se na jeho výkon:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 6