Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
iPad 2 / foto: Apple

Steve Jobs představil nový iPad

iPad 2 přináší mimo jiné tenčí konstrukci, dvě kamery či dlouhou výdrž baterií. Na trhu se objeví dokonce už teď v březnu!

Steve Jobs, spoluzakladatel firmy Apple, jehož osoba podle odborníků stojí za obrovským úspěchem výrobků s nálepkou jablíčka, představil druhou generaci dotekového tabletu iPad. Na tom by nebylo až tolik překvapivého, neboť o vývoji iPadu 2 se spekuluje již nějakou dobu. Překvapivé je především to, že iPad 2 představil Steve Jobs osobně.


magazin.cz
 


Před časem se totiž světem roznesla zpráva o jeho nevyléčitelné nemoci, kvůli níž mu podle lékařů zbývá už jen několik týdnů života. Ačkoliv útrapy s vleklou nemocí byly na Stevově zevnějšku patrné, prezentaci zvládl ve velkém stylu se svým typickým šarmem. Bravo Steve!

 

Co se skrývá uvnitř

Apple pro iPad 2 přichystal nový dvoujádrový procesor A5, který by měl oproti předcházející verzi zdvojnásobit výkon. Nový grafický čip má být dokonce rychlejší až devětkrát. Navíc se novější technologie dokázala vtěsnat do užšího boxu. Nový iPad2 je tenký 8,8 mm (oproti původním 13,4 mm). Klesla i celková hmotnost zařízení a to ze zhruba 680 gramů na 610 gramů. Zůstala však zachována skvělá výdrž baterií někde kolem deseti hodin běžného provozu.


magazin.cz

 

Nový přístroj dostal do vínku zadní i přední kameru, která umožňuje videohovory přes FaceTime s uživateli dalších applovských zařízení iPhone 4, iPod touch a Mac. Zadní kamera umožňuje nahrávat video v rozlišení 720p. Díky HDMI výstupu (přes redukci) můžete sledovat obrazu z iPadu 2 také na Full HD televizi. Součástí přístroje je tříosý gyroskop, wi-fi a u vybraných modelů taktéž 3G modul.

 

Další vychytávky

Zajímavou novinkou v oblasti příslušenství je speciální magnetický látkový kryt, který chrání displej před poškozením a zároveň jej čistí. Navíc dokáže po přiklopení přístroj uspat a po odklopení zase automaticky oživit.


magazin.cz

 

IPad 2 pohání operační systém iOS 4.3, který slibuje zrychlení prohlížeče Safari i zpracovávání javových aplikací. Samozřejmostí je pochopitelně přístup do AppleStoru, kde se v současné době nachází cca 65 000 aplikací určených přímo pro iPad.


magazin.cz

 

Apple začne s prodejem iPadu 2 už 11. března na americkém trhu, přičemž evropskou premiéru si odbude 26. března, a to včetně České Republiky. Prodávat se bude buď s 3G modulem, nebo bez něj, a to ve variantách se 16 GB, 32 GB nebo 64 GB interní flash pamětí. Cena se bude pohybovat od 499 do 829 dolarů.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 3