Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.artofkinetik.com

Dokonalý luxus na moři

Luxusní jachta Hedonist dokazuje krásu a dokonalost dřevěných materiálů.

Léto se blíží a s ním i dovolená u moře, kde návštěvníky nečeká pouze sluníčko a plážové radovánky, ale také třeba návštěva přístavů, kde odpočívají různá nablýskaná plavidla. Pro ty majetnější může být samozřejmostí, že naskočí na palubu nádherné jachty a podniknou plavbu podél pobřeží nebo na blízké ostrovy. A těm, co vyžadují opravdový luxus a extravaganci, představujeme unikátní dřevěnou jachtu Hedonist.

Dřevěná dokonalost
Německo-srbská společnost Art of Kinetik se sídlem v Bělehradu se specializuje na výrobu jedinečných luxusních jachet, vyrobených pouze z přírodních materiálů. Podle ní je dřevo nádherný, ušlechtilý a trvalý materiál. Dřevo má technologické, funkční, strukturální i estetické vlastnosti, jimž se plastové nebo kovové materiály nemohou rovnat.

magazin.cz

Dokonalému designu jachty Hedonist proto dominuje mahagonové dřevo, které na palubě a v interiérech doplňuje týk, nerezová ocel, tmavé sklo a kůže. Precizní práce je vidět na každém detailu, kde nenaleznete žádné spáry, ani jediný vystupující šroubek. Umělecky lesklý tmavý trup lodi, navržený v lehce sportovním stylu, výrazně kontrastuje s běžnými bílými loděmi, a proto si výstřední majitel Hedonistu může kdekoliv připadat výjimečně.

magazin.cz

Luxusní vybavení lodi zajistí komfortní plavbu celkem dvanácti lidem, přičemž se počítá s pětičlennou posádkou a sedmi hosty. Na zádi čeká na hosty příjemné posezení a v podpalubí naleznou kromě obývací části s kuchyní i kajuty pro dvě nebo tři osoby. Vše je pochopitelně vybaveno tmavým dřevěným nábytkem s moderními designovými doplňky. Dřevěná je pochopitelně rovněž koupelna.

magazin.cz

Rychlá jako vítr
Devatenáct metrů dlouhou a lehce přes pět metrů širokou jachtu pohánějí tři motory Rolls Royce Kamewa waterjets, každý s výkonem 800 koňských sil. Jachta díky nim dokáže po hladině uhánět rychlostí až čtyřiceti uzlů (74 Km/h) v plné zátěži.

magazin.cz

Při běžné rychlosti mají motory spotřebu 330 litrů za hodinu, ještě že nádrž pojme až 3500 litrů paliva. Cena tohoto dřevěného mazlíčka se pohybuje okolo 2,5 miliónu eur.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 3