Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

FIFA 12 – tradiční fotbal

Příznivcům fotbalu i letos servíruje EA Sports pravidelnou dávku virtuální kopané.

Nový ročník fotbalové simulace FIFA od EA Sports se od předchozího dílu nijak zásadně neliší. Nabízí pochopitelně aktualizované soupisky a mimo ně rovněž některé důležité úpravy v technickém zpracování. Připravte se tedy na nový fyzikální model, složitější způsob bránění i přesnější chování hráčů podle svých fyzických parametrů.

magazin.cz

Fotbalová sezóna
V herní nabídce vás žádné překvapení nečeká. Samozřejmostí jsou různé exhibiční zápasy, ligová kariéra s vybraným týmem a módy Be-a-Pro a Ultimate Team. Zajímavou možností je tvorba vlastní ligy či turnaje. Vzhledem k absenci Ligy mistrů či jiných mezinárodních turnajů, je tvorba vlastní soutěže zajímavým zpestřením.

magazin.cz

Pro tuzemské hráče bude jistě zklamáním i absence české Gambrinus ligy a dokonce i českého národního týmu, neboť zástupci EA nepřistoupili na přemrštěné finanční požadavky společnosti vlastnící fotbalová práva v Česku. Útěchou může být fakt, že se jedná alespoň o dodatečném patchi, který by tuzemskou soutěž do hry přidal později. Čeští komentátoři Jaromír Bosák a Petr Svěcený naštěstí ve hře zůstávají.

magazin.cz

Novinky v zápasech
V průběhu samotných fotbalových utkání narazíte na několik změn. Na první pohled si všimnete přepracovaného fyzikálního modelu, který odstraňuje předem nascriptované situace a do každého kontaktu s balónem nebo vzájemného střetu hráčů zavádí přísná pravidla reálné fyziky. Ve většině případů je výsledkem daleko skutečnější chování fotbalistů na hřišti, ovšem někdy hráči svými přeskoky, pády a srážkami natropí neuvěřitelný zmatek.

magazin.cz

Další velkou novinkou je obtížnější způsob odebírání míče soupeři, tzv. taktické bránění. Namísto jednoduchého odebrání balónu po stisknutí tlačítka pro bránění, se tentokrát dostane hráč pouze do jakési obranné pozice, v níž se následně musíte ještě rozhodnou, zda protivníka vytlačíte tělem, ukopnete míč nohou, nebo do něj jednoduše zajedete skluzem. Důležitá je zde taktéž souhra se spoluhráči, kteří vám mohou pomoci s aktivním pressingem.

magazin.cz

FIFA 12 nepochybně nabízí zábavnou fotbalovou simulaci, která se v letošním ročníku zase o kus přiblížila reálnému fotbalu. Největší zábavu nabízí zejména v multiplayeru, kde si poměříte síly s ostatními hráči z celého světa a díky on-line sezóně zohledňující vaše předchozí úspěchy se budete potkávat se sobě rovnými soupeři.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!