Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Vyšperkovaná galaxie od Samsungu

Samsung odtajnil svou vlajkovou loď mezi smartphony. Galaxy S III nabízí obří displej a spoustu šikovných funkcí.

Na Londýnské akci Samsung oficiálně představil nový mobilní telefon Galaxy S III, který je přímým nástupcem předchozího modelu nejvyšší řady. Trojka nabízí lepší výkon, větší displej, delší výdrž baterie a především řadu užitečných funkcí, s nimiž si vyhrají nejen fandové nových technologií, ale hodí se při praktickém používání.

 

magazin.cz

 

Ohromný displej

Přístroj na první pohled zaujme obrovským dotykovým AMOLED displejem, který na úhlopříčce 4,8 palců zobrazí HD rozlišení 1280 x 720 pixelů. Navíc se může pochlubit čistým, kontrastním obrazem s přesnými barvami. Nový model se rozrostl na rozměry 137 x 71 mm při zachování téměř totožné tloušťky 8,6 mm. Hmotnost přístroje je 133 gramů, což ovšem v ruce nijak zvlášť nepocítíte.

 

Uvnitř přístroje šlape výkonný čtyřjádrový procesor s frekvencí 1,4 GHz, operační paměť RAM má velikost 1 GB a úložný prostor pojme 16, 32 či 64 GB dat s možností rozšíření pomocí microSDHC paměťové karty. Na zadní straně zůstal 8 Mpx fotoaparát a nad displejem vepředu nechybí 1,9 Mpx kamerka, která kromě videohovorů zajišťuje i několik inteligentních funkcí.

 

magazin.cz

 

Chytrá kamera

Přední kamera dokáže kromě detekování obličeje sledovat rovněž pohyb vašich očí a díky funkci Smart stay odhalí, kam se díváte. Telefon díky tomu dokáže zamykat ovládání a měnit jas displeje podle toho, jestli jej sledujete, nebo ne. Další zajímavou novinkou je funkce hlasového ovládání S Voice, které se neomezuje pouze na předem definované fráze a jim přiřazené akce. Telefon rozumí přirozenému mluvenému slovu, tudíž na něj lze zavolat, aby kupříkladu ztišil hlasitost, odeslal email, pustil nějakou písničku, nebo vypnul ten zatracený budík. Škoda jen, že zatím nerozumí česky.

 

Funkce Direct Call umožní automaticky vytočit číslo přiložením přístroje k uchu a Smart alert vás pomocí vibrace upozorní na zmeškané události, jakmile vezmete telefon do ruky. Dále mezi funkcemi naleznete i spoustu dalších hraček jako je automatické zoomování na tváře při prohlížení fotek, zrcadlení displeje na vzdáleném monitoru s wi-fi či nově sdílení obsahu na obrazovce v rámci stejné wi-fi sítě.

 

magazin.cz

 

V prodeji od června

Baterie zvýšila kapacitu na 2100 mAh a Samsung k doplnění šťávy přibalí bezdrátovou nabíječku. Zatím není jasné, zda bude nabíjení probíhat položením na podložku, nebo i na větší vzdálenost od zdroje. Galaxy S III by se měl začít prodávat na začátku června ve dvou barevných provedeních – Marble White a Pebble Blue.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!