Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Sorcery – kouzla a magie

Čarování je činnost nebezpečná, nicméně s kouzelnou hůlkou v podobě pohybového ovladače Sony Move to je také činnost velmi zábavná.

Nová akční hra Sorcery majitele konzole PlayStation 3 přenese do pohádkové říše plné roztodivných bytostí a hlavně plné kouzel a čarování. Sorcery je jeden z mála plnohodnotných titulů, které využívají na maximum pohybový ovladač Move. S jeho pomocí totiž budete odemykat zámky, míchat lektvary a hlavně kouzlit.

 

magazin.cz

 

Čarodějův učeň

Pohádkový příběh vás seznámí s mladým čarodějnickým učněm Finnem, s nímž zřejmě cloumá puberta, neboť poslušnost a disciplína nepatří v žádném případě mezi jeho povahové rysy. Naopak jeho zvědavost a nevycválanost ho kolikrát přivede do maléru. Nakonec je souhrou událostí postaven před nelehký úkol zachránit celé království Faerie.

 

magazin.cz

 

Jeho průvodkyní a pomocnicí se stane věrná magická kočka Erline, která neopomíná společně s hlavním hrdinou komentovat dění ve hře uštěpačnými poznámkami. Humor vměstnaný do těchto komentářů patří do té prostší kategorie, nicméně i tak se občas zasmějete. Škoda je, že podobné situace se často opakují, postup hrou je přímočarý a ke konci už vás nemá čím překvapit.

 

magazin.cz

 

Kouzelná hůlka

Samotná herní náplň je naopak velmi zábavná a kouzlení před obrazovkou vás hned tak neomrzí. Mladý kouzelník Finn třímá v ruce kouzelnou hůlku, kterou v hráčově ruce supluje ovladač Move, a různými pohyby sesílá proti nepřátelům množství kouzel od jednoduché střely, až po ničivé elementy ohně, vody, ledu a větru.

 

magazin.cz

 

Mávnutím hůlkou sešlete připravené kouzlo na protivníka, přičemž nesmíte opomenout správně zamířit. Některé kouzlo lze dokonce opsáním oblouku poslat i za roh. Pro změnu aktuálního kouzla je ovšem nutné vykonat příslušný specifický pohyb hůlkou, což je poněkud obtížnější manévr zejména při soubojích, proto vám hra pomůže zpomalením času.

 

Některá kouzla lze dokonce pro větší efekt kombinovat, tudíž hnusného skřeta třeba nejdřív uvězníte ve vzdušném víru a následně jej usmažíte v ohni. Jednotlivá kouzla získáváte postupem ve hře za vyřešení jednoduchých hádanek, nebo přemožením velkých nepřátelských bossů.

 

magazin.cz

 

Z hůlky je i vařečka

Pohybový ovladač je do hry zapojen nejen jako čarodějná hůlka, ale budete s jeho pomocí míchat lektvary, protřepávat a pít léčivé nápoje, odemykat zámky, nebo přesouvat předměty pomocí telekineze. Autoři zkrátka v tomto směru nápady nešetřili, takže pokud máte rádi kouzlení, pohádkový příběh a roztodivné pohádkové potvory a bytosti, Sorcery pro vás bude příjemným herním zpestřením.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!