Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ferrari 458 Italia / foto: EvrenKalinbacak / Shutterstock.com

Virtuální jízda za volantem Ferrari

Firma Thrustmaster ukázala nový herní ovladač, který věrně napodobuje kokpit Ferrari 458 Italia.

Známý výrobce kvalitního herního příslušenství Thrustmaster připravil virtuálním závodníkům lákavý ovladač pro konzoli Xbox 360. Jedná se o celý kokpit z úchvatného vozu Ferrari 458 Italia včetně pedálů a volantu s páčkami sekvenčního řazení, před nímž se budete cítit jako v opravdovém autě.

magazin.cz

 

Přesný volant

Na rozdíl od předchozího ovladače z edice Ferrari není nový Ferrari Vibration GT Cockpit 458 Italia Edition složený ze dvou oddělených částí volantu a pedálů, nýbrž se jedná o jeden kus. Základna s pedály je tak napevno spojena s volantem výškově polohovatelným sloupkem. To má hlavní výhodu v tom, že nemusíte volant montovat ke stolu, naopak si celý ovladač postavíte, kam uznáte za vhodné. Navíc je možné zařízení sklopit a uložit jej třeba do skříně.

magazin.cz

 

Hlavním ovladačem je v průměru téměř třiceticentimetrová replika volantu z Ferarri 458, kde jsou umístěna rovněž klasická xboxová tlačítka A, B, X a Y. Navíc zde najdete tlačítko pro startování motoru a pod volantem také kovové páčky sekvenčního řazení. Podstavec s pedály je opatřen kovovými oporami a s hmotností deseti kilogramů tvoří stabilní bázi i pro ty nejdivočejší jízdy.

magazin.cz

 

Nastavení kokpitu je přitom velmi jednoduché. Stačí vyklopit základnu, nastavit si potřebný úhel k pedálům, vytáhnout sloupek do požadované vzdálenosti a připojit zařízení ke konzoli. Volant komunikuje s konzolí pomocí šestnáctibitového rozhraní, což zajišťuje dokonale přesné a rychlé reakce. Realistický pocit z jízdy volantu dodává vibrační funkce zpětné odezvy (force feedback).

magazin.cz

 

Další ovladač

Kromě volantu Thrustmaster představil i klasický xboxový ovladač v designu Ferrari nazvaný složitě GPX LightBack Ferrari F1 Edition Gamepad. Kromě stylového vzhledu by měl ovladač zaujmout světelnými diodami, které indikují rychlost jízdy a brzdění, a proklamovanou vyšší přesností ovládacích páček. Ovladač by se měl prodávat za cenu padesáti dolarů, zatímco celý kokpit s volantem vyjde na tři sovky dolarů.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1