Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Dokonalý simulátor formule 1

Věrná replika monopostu formule 1 a počítačový simulátor zajistí dokonale reálný zážitek z jízdy.

Fanoušci formule 1 mají unikátní možnost vychutnat si na vlastní kůži atmosféru adrenalinových závodů na asfaltových okruzích. Nejrealističtější simulátor jaký lze vůbec pořídit totiž jezdce posadí do kokpitu věrně zpracované repliky závodního monopostu, která má dokonce i skutečné závodní pneumatiky. Každá sranda ovšem něco stojí a jízda ve virtuální formuli vás přijde na necelé tři milióny korun.

magazin.cz

 

Replika formule

Simulátor je stejně jako skutečný závodní vůz sestavený z precizně aerodynamicky tvarovaných dílů z kompozitních materiálů, uhlíkových vláken a různých slitin. Ačkoliv postrádá motor a nemůže nikdy opravdu vyjet na rozpálený asfalt, na kolech jsou připevněny skutečné pneumatiky Pirelli F1 a celé brzdové obložení značky AP Racing nebo Brembo.

magazin.cz

 

Samotný simulátor jízdy se zobrazuje na třech třiadvacetipalcových monitorech, takže má pilot opravdu široký záběr na závodní dráhu a její okolí. Ozvučení zajišťuje kvalitní reprosoustava a o výpočetní výkon se stará PC s procesorem Intel Core i7 s rychlým SSD diskem. Kromě volantu jako rozhraní slouží bezdrátová klávesnice s myší.

 

V barvách oblíbeného týmu

Katalogovou stříbrošedou barvu v konečném provedení nahradí barvy skutečných závodních stájí přesně podle přání konkrétního zákazníka. Po objednání této luxusní hračky tak musí potenciální Fernando Alonso nebo Janson Button čekat na dodání svého modelu zhruba 12 až 18 měsíců. Zákazníci si samozřejmě mohou vybrat barvy jakékoliv stáje a posléze se pustit do závodů na jakémkoliv okruhu ze seriálu F1.

magazin.cz

 

„Naše auta jsou vskutku ultimátními hračkami pro velké kluky,“ vychloubá se Simon Harvey, šéf výrobce FMCG International. „Virtuální prostředí řidiče absolutně pohltí a může si za volantem zdokonalit své manévrovací dovednosti a to všechno v luxusním provedení a klidně u sebe doma. Detaily zpracování simulátoru jsou na špičkové úrovni, auta dokonale simulují realitu a závodit můžete pod vlajkou všech týmů na všech světových okruzích.“

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!