Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Forza Horizon – rychle a zběsile

Nadupané bouráky, řev motorů, vyzývavé ženy a strhující atmosféra – to všechno nabízí nová závodní hra pro Xbox 360.

Do amerického Colorada se sjíždějí první nablýskané bouráky, které se pomalu chystají na nadcházející netrpělivě očekávanou událost. Schyluje se totiž k zahájení festivalu Horizon, který prověří řidičské umění všech natěšených pouličních závodníků. Za zvuku burácejících motorů, v oparu benzínových výparů a pachu spálených pneumatik se dolaďují poslední drobnosti na vyšperkovaných vozech a může se vyrazit na start.

magazin.cz

 

Filmová arkáda

Závodní série Forza Motorsport je pro hráče synonymem pro kvalitní automobilový simulátor, který se soustředí hlavně na věrné zpracování automobilů a jejich chování na vozovce. Nový titul Forza Horizon jde ovšem poněkud odlišnou cestou. Auta sice věrně kopírují své skutečné předlohy, nicméně závodění se nese v arkádovém duchu a hra se na něj snaží nahlížet filmovějším a akčnějším pohledem. To ovšem nijak nesnižuje kvalitu titulu, rozhodně se u hraní budete skvěle bavit.

magazin.cz

 

Colorado je ve hře otevřená oblast, po níž se můžete volně pohybovat a vyhledávat různé dílčí závody v rámci festivalu Horizon. Závody probíhají nejen v rušných ulicích velkoměst a na dálnicích, ale taktéž v poklidnějších vilových čtvrtích, nebo i mimo městskou zástavbu na horských cestičkách, nebo pustých širokých silnicích. Okolní prostředí tak není sterilní a naopak se dost část radikálně proměňuje.

magazin.cz

 

Hlavním cílem ve hře je vítězství na festivalu Horizon. K tomu ovšem vede trnitá cesta, během níž budete muset porazit mnoho protivníků v nejrůznějších závodech. Kromě oficiálních závodů, za něž získáváte cenné zkušenosti, se v okolí pořádají i nelegální mače, díky nimž si můžete přijít na hezkou sumičku peněz, za něž si vylepšujete své plechové mazlíčky.

magazin.cz

 

Garáž

Milovníkům automobilů nabízí Forza Horizon skvostný zážitek, neboť v ní máte přístup ke stovce vytříbených vozů vyhlášených světových značek. Vyberete si tu staré krasavce jako je Mercedes 300 SL Gulwing, robustní ameriky jako Chevrolet Bel Air, nákupní tašky jako Mini Cooper nebo moderní sportovní žihadla jako Lamborghini Aventador. Každé auto má svůj osobitý styl ovládání a chování na vozovce i realistické ozvučení rachotícího motoru, což podtrhuje výborný požitek z jízdy.

magazin.cz

 

Samotná jízda je pak svižná, rychlá a potlačuje některé obtížnosti skutečného světa. Arkádovost se projevuje hlavně v rychlejších reakcích brzd a zejména při kolizích, kdy si v zatáčkách můžete často bez penalizace vypomáhat otřením auta o svodidla a ani větší střet s jiným vozem neznamená likvidaci auta. Na zábavnosti to však nijak neubírá, hra má spád, skvělou závodní atmosféru a nechybí v ní ani bojovný duch a touha pokořit všechny protivníky.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1