Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Retro projektor do kapsy

Malinká retro promítačka zobrazuje na zeď obrázky z Instagramu pomocí upraveného filmového pásu.

S novou promítačkou Projecteo si můžete zavzpomínat na doby, kdy se fotky promítaly na zeď z diapozitivů pomocí různých velkých promítaček. Novinka se vám však vejde do dlaně a můžete s ní pouštět na zeď nejrůznější obrázky z mobilní služby Instagram. Vyžaduje to však převedení digitálních fotek na filmový pás, což zajistí výrobce promítačky.

magazin.cz

 

Retro promítačka

Londýnská firmička Mint Digital vsadila na zajímavý nápad jak zprostředkovat uživatelům oblíbené mobilní služby Instagram promítání jejich fotek na zeď. A to hned v pěkném miniaturním retro stylu, v jakém je koneckonců celé sdílení fotek na Instagramu koncipováno. Výsledkem je miniaturní promítačka Projecteo, o níž projevilo na startupovém serveru Kickasterter zájem nebývalé množství lidí a předpokládanou sumu peněz výrobce získal hned za první den.

magazin.cz

 

Celá koncepce Projecteo je při tom založená na velmi jednoduchém principu. Základem je převedení devíti vybraných digitálních fotek z Instagramu na jediné políčko klasického 35mm filmu Kodak. Fotky se na filmovém políčku seřadí do kruhového tvaru, ten se následně celý ořízne a vloží do speciálního ozubeného kolečka, které se vkládá do promítačky. Otáčením tímto kolečkem v promítačce pak ručně při projekci měníte zobrazovanou fotku na zdi. Koleček s fotkami si pochopitelně můžete nechat vyrobit, kolik chcete a při promítání je jednoduše mezi sebou vyměňujete.

magazin.cz

 

Snadná příprava fotek

Výběr fotografií z Instagramu a jejich následné skládání na otočná kolečka by mělo být pro uživatele velmi jednoduché. Kromě speciální webové aplikace na internetových stránkách lze použít i chytrý mobilní telefon. Fyzické převedené na filmové políčko a rozeslání přímo k zákazníkům bude provádět dodavatel v USA. Cena za tuto službu není jasně stanovena, samotný projektor stojí 15 dolarů.

magazin.cz

 

První prototyp vyrobili tvůrci s pomocí 3D tiskárny a postupně hledali nejvhodnější kombinaci použitých optických členů a ohniskové vzdálenosti. Pro svůj přístroj se snažili najít nejvýkonnější LED diodu, která může být zároveň snadno napájená z vyměnitelné malé baterie. Nejlepšího obrazu ovšem i tak docílíte v naprosté tmě, jako ostatně i u většiny projektorů, v případě Projecteo vám k tomu ovšem stačí přístroj velikosti krabičky od sirek.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1