Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Programy MBA / foto: Shutterstock

Programy MBA, LL.M., DBA a MSC. - čím se liší a co Vám do života přinesou?

Profesní vzdělávací programy představují v současné době stále populárnější způsob k získání rozšiřující kvalifikace...

Profesní vzdělávací programy představují v současné době stále populárnější způsob k získání rozšiřující kvalifikace v podobě zkušeností a dovedností, díky kterým lze dát nový impulz své kariéře, dosáhnout na atraktivnější pracovní pozici či tu stávající vykonávat efektivněji. Kromě studijních programů zakončených ziskem titulu MBA, které se již dostaly do obecného povědomí, lze na trhu narazit i na programy spojené s tituly jako LL.M., DBA či MSC. Tyto tituly nejsou zatím příliš známé a pro zájemce o studium, kteří se s nimi setkávají poprvé, může být jejich široká nabídka matoucí. V čem se tedy liší? A pro koho jsou jednotlivé programy určené především? 

Studijní program MBA

Studijní programy MBA jsou určeny především pro pracovníky, kteří již v manažerských pozicích pracují nebo se na ně připravují. Absolvováním studia si prohloubí své dovednosti a získají další praktické zkušenosti v oblasti řízení lidských zdrojů. MBA studium je vhodné především pro zaměstnance pohybující se v korporátním prostředí stejně jako pro podnikatele či vedoucí zaměstnance státní správy.

Další studijní programy - LL.M., DBA a MSC.

Profesní vzdělávací program LL.B. je zaměřený na úvod do právních oblastí souvisejících se základními oblastmi soukromého, pracovního i korporátního práva. Využijí jej všichni ti, kdo chtějí získat základy uvedených oblastí.

Program MSc. cílí na posluchače, kteří chtějí lépe pochopit systém vedení a managementu malých i velkých firem a korporací. Jedná se o program, jehož zaměření si studenti prostřednictvím volitelných předmětů určují velkou měrou sami.

Studijní program DBA (Doctor of Bussines Administration) je nadstavbou k manažerskému profesnímu vzdělávání a je jeho vrcholem, i proto je podmínkou studia minimálně 5 let praxe na manažerských pozicích.

K tomuto článku není otevřena diskuze