Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vánoční dárky / foto: Shutterstock

10 tipů na vánoční dárky, které udělají radost

Vánoční svátky se už zase pomalu blíží, takže je dobré přemýšlet nad tím, komu dáte jaký dárek.

Čím dříve to všechno nakoupíte a vyřešíte, tím klidnější bude čas těsně před Vánoci, protože budete vědět, že máte vše zařízeno. Po letech však může inspirace na nové věci docházet. Z toho důvodu přinášíme tento článek, kde najdete mnoho tipů na dárky pro ženy, muže i děti. Jde víceméně o praktické věci, které ale zároveň udělají radost.

1. Ponožky

Ponožky jsou dobrým dárkem pro každého člena rodiny bez rozdílu věku a pohlaví. Potřebujeme je všichni a časem se opotřebují, takže jich není nikdy dost. Základem je znát velikost nohy obdarovaného, což není příliš těžké, protože se ponožky prodávají ve velikostním rozpětí, takže když se o kousek spletete, ještě se nic neděje. Potom už zbývá jenom vybrat vhodný motiv či barvu.

2. Měkké a dekorativní polštáře

Měkké polštáře jsou ideální pro příjemný a kvalitní spánek. V menších variantách jde také o oblíbenou dekoraci, která se dá libovolně měnit s pomocí převléknutí povlaku. Koupit někomu polštář nebo polštářek je tak opět praktickým dárkem, který se rozhodně neztratí a udělá radost. Přihodit můžete i další povlak například se zajímavým obrázkem.

3. Vybavení do domácnosti

Vhodným dárkem jsou i nejrůznější pomůcky a vybavení do domácnosti. Může se jednat o pěkné kořenky, nové utěrky, sadu nádobí či něco dalšího. Zkuste nenápadně zjistit, co by obdarovanému mohlo přijít vhod a potom se pusťte do nákupů. S trochou štěstí mu tak dáte praktické dárek, který opravdu najde své využití a místo v domácnosti.

4. Pro příjemné spaní

Aby se v zimě dobře spalo, hodí se mít pořádnou přikrývku. A protože v případě potřeby se hodí i více kusů, jsou přikrývky dobrým námětem na dárek. Oblíbené jsou varianty z flešového materiálu nebo mikroplyše. Službu určitě udělají i klasické větší deky s výplní z dutého vlákna či klasického peří.

5. Speciální fotodárky

Pod fotodárky si můžeme představit všechno možné. Objednat si můžete tričko s vlastním potiskem, originální hrneček, puzzle, ručník, kalendář a mnoho dalších věcí. Jde o opravdu speciální a personalizované dárky, které při zvolení správného motivu udělají mnoho radosti. Na jejich objednání je však potřeba myslet trochu s předstihem, protože těsně před vánočními svátky zažívají tyto firmy obrovské návaly objednávek a mohlo by se stát, že vám nestihnou dárek včas připravit.

6. Oblečení na spaní

Aby byl spánek kvalitní, záleží i na tom, v čem spíme. Pořádná pyžama tak patří mezi univerzální a vhodné dárky, které se určitě neztratí. Hodně se kupují pro děti, protože rostou a každou chvilku potřebují nové oblečení, kam spadá právě i pyžamo. Stačí tedy vybrat vhodnou velikost, motiv, ověřit kvalitní materiál a máte vyhráno.

Pro příjemné teplo po vykoupání se zase hodí hřejivé župany, kdy máte opět na výběr z různých velikostí, barev a zpracování. Takový dárek je skvělý pro všechny bez rozdílu věku a pohlaví.

7. Praktické pomůcky do dílny a garáže

Teď něco, co potěší hlavně muže. Stejně jako jsou pro dámy dobrým dárkem pomocníci do kuchyně, uděláte pánské části rodiny radost novým nářadím, vrtačkou, bruskou či čímkoliv jiným z kategorie pomůcek do dílny a garáže. Ideální je, pokud víte, co daný člověk potřebuje. Jistě potěšíte i dárkem do auta, jako jsou třeba stěrače, kapalina do ostřikovačů a podobně. Ve chvílích, kdy člověk tyto věci potřebuje, je opravdu rád, že je dostal k Vánocům. O ještě lepší dárek jde v případě, kdy rovnou řeší nějaký aktuální problém daného člověka.

8. Krásně povlečená postel

Dalším z praktických dárků, kde se můžete vyřádit při výběru motivu a provedení, je povlečení. Nabídka je skutečně široká a vybírat můžete z flanelového, saténového, jersey či klasického bavlněného ložního prádla. Ještě o kus rozmanitější jsou možnosti vzorů, barevných kombinací a motivů. Aktuálním hitem je například 3D povlečení, což by mohly ocenit hlavně děti, protože postavičky nebo zvířátka vypadají tímto stylem potisku skutečně živě. Nezapomeňte také na prostěradla, která se také hodí a patří mezi dobré dárky. Pro jistotu si však ověřte správný rozměr vybraného kusu.

9. Originální zážitky

Na chvíli opustíme užitečné dárky a vydáme se do krajů plných překvapení, adrenalinu a nových zážitků. Darovat někomu zážitek totiž může být k nezaplacení. I přes všechny uvědomělé a praktické dárky je potřeba jednou za čas přijít ještě s něčím jiným. Může se jednat o poukaz na výlet, romantický pobyt, nebo něco zcela jiného. Kdo si troufne, dají se pořídit i adrenalinové zážitky snad ve všech různých podobách. Téměř všechno, na co si vzpomenete, můžete pro obdarovaného zařídit. Nezapomeňte ale vzít v úvahu povahu a preference daného člověka, ať mu svým dárkem spíše nepřiděláte starosti a hrůzu.

10. Ať si každý vybere, co se mu líbí

Pořizovat konkrétní věci je někdy nevděčnou záležitostí v okamžiku, kdy vidíme, že z nich obdarovaný nemá skutečnou radost. Tomu se vyhnete díky pořízení opravdu chytrého dárku, který si každý uzpůsobí přesně podle svých představ. Jde o dárkové poukazy v určité hodnotě. Za ně se dá pořídit všechno, co je v nabídce internetového obchodu. Jde také o skvělý dárek vymýšlený na poslední chvíli, protože se dá sehnat velmi rychle a v zásadě s ním ani nic nezkazíte.

Nezapomeňte na to, že přes internet se nakupuje nejlépe a nejrychleji. Všechno si vyberete z pohodlí domova a jenom počkáte, až k vám objednávka dorazí. Ideálně se snažte všechno zařídit co nejdříve, ať nejste zaskočeni nejrůznějšími omezeními, která plynou z opravdu velké poptávky, kdy všichni všechno shání na poslední chvíli.

 

K tomuto článku není otevřena diskuze