Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hypotéka na bydlení / foto: Shutterstock

Jak postupovat při získání hypotéky?

Pořídit si vlastní bydlení, pokud nedisponujete vlastními finančními prostředky, je poslední dobou čím dál složitější. Jakým způsobem nové bydlení či rekonstrukci stávajícího nejlépe financovat?

Je vhodné dát před hypotékou přednost půjčce?

Několik možností

Finančních produktů, které se zaměřují na pořízení či rekonstrukci nemovitosti, je hned několik. Půjčka na bydlení může mít podobu malých a středních úvěrů, k nimž patří rychloúvěr či úvěr ze stavebního spoření. Další možností je hypoúvěr nebo refinancování. S volbou nejvhodnějšího financování vám pomůže zkušený finanční poradce.

Kompletní služby

Finanční poradenství se specializuje na sestavení finančního plánu, pracuje s širokým portfoliem finančních produktů. Na základě individuální analýzy vaší peněžní situace je poté navrženo optimální řešení, jak dosáhnout vašich cílů. V každém případě na hypotéku snadněji dosáhnete, pokud nejste zatíženi jiným úvěrem, budete mít dalšího ručitele či budete ručit druhou nemovitostí.

Spočítejte si to

Financování bydlení vám pro představu může jednoduše a rychle spočítat hypoteční kalkulačka. Díky ní se též můžete rozhodnout pro variantu úvěru, jenž vám bude nejvíce vyhovovat. Stačí navolit výši úvěru, dobu splácení a fixaci úrokové sazby. Během chvilky se vám zobrazí výše měsíční splátky včetně úrokové sazby. Pokud budete s výsledkem spokojeni, můžete obratem požádat o kontaktování ze strany banky.

Rozhodli jste se pro hypotéku?

Hypotéka se řadí k nejvyužívanějším produktům při koupi, stavbě nebo rekonstrukci bydlení. V rámci služeb souvisejících s hypotékou získáte garantovanou maximální výši úrokové sazby po celou dobu splácení, zpracování úvěru a ocenění nemovitosti zdarma, možnost rozložení splátek až na dobu 30 let a daňovou úsporu ze zaplacených úroků.

K tomuto článku není otevřena diskuze