Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Aliexpress česky / foto: Shutterstock

Nakupování v Číně – česky a bez poštovného

Milujete levné nákupy a nenávidíte, když vám dobrou cenu zkazí poštovné? Nakupujte v Číně na Aliexpress. Ještě výhodněji a bez poštovného.

Neumíte čínsky? Nevadí! A ani v angličtině nejste zrovna kovaní? Ani to není problém. Protože čínské tržiště v češtině už dávno není žádná utopie. Aliexpress česky funguje skvěle. Stačí si přepnout jazyk a všemu porozumíte, i když vás ve škole učili jenom kdysi dávno ruštinu, a i tu jste již dávno zapomněli.

Proč je Aliexpress takovým fenoménem?

Protože se zde nakupuje skutečně levně, a dokonce to nemusí být ani na úkor kvality. Záleží jen na vás, jestli jdete zejména po ceně, nebo raději dáte dolar/korunu navíc za lepší kvalitu. Aliexpress je tržiště, kde najdete vše od oblečení, obuvi, elektrotechniky, různého kuchyňského vybavení, výtvarných potřeb, hraček... Musela bych popsat několik stránek, abych skutečně nic nevynechala.

Bez poštovného, a přitom až z Číny

A jak mohu tvrdit, že mi nějaký e-shop pošle zboží z Číny bez poštovného? Většina prodejců, kteří přes Aliexpress prodávají, posílají zdarma. Ne všichni, ale většina. Obvykle je to u toho typu zvolené dopravy, kde si na dodání počkáte cca měsíc. Avšak ruku na srdce, kolikrát jsme ještě delší dobu čekali například na oblečení z některého katalogu „našich“ tradičních prodejců oblečení?

Při nákupu si hlídejte nejen cenu zboží, ale i cenu za doručení. Mnohdy se nadchnete, že jste stejný výrobek našli ještě levněji, avšak pozor, zrovna v tomto případě možná budete muset zaplatit poštovné.

Nakupování v Číně se vyplatí

Řada českých obchodníků pouze předprodává zboží z Číny. Při dovozu do Čech ale musí zaplatit clo, DPH, počítat s dalšími náklady, jako je dvouletá záruka, možnost vrácení zboží do 14 dnů bez udání důvodu u e-shopů apod. V Česku máme navíc vyšší náklady na zaměstnance. Tyto vícenáklady zvyšují cenu zboží. Z Číny přitom lze nakoupit přímo – česky, bezpečně a zcela stejné zboží. Malé finanční objemy nákupů nemusíte řešit ani z hlediska cla. Pokud nakupujete více věcí, nesnažte se všechny nákupy realizovat u jednoho prodejce. Naučte se uvažovat jinak. Protože více menších objednávek znamená vyhnout se clu. Pokud navíc v Číně nakupujete bez poštovného, z cenového hlediska více prodejců řešit nemusíte.

K tomuto článku není otevřena diskuze