Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sociální sítě / foto: shutterstock

Nestaňte se otrokem sociálních sítí

Máte o pár kilo navíc? Nevypadáte na dnešním selfíčku dost trendy? Je to snad důvod k trápení a stresu?

Jistěže není. Ovšem dnešní kult krásy, vyznačující se štíhlou postavou, bezchybnou sametovou pletí a lesklými loknami, který na nás útočí ze všech stran, nám nijak neusnadňuje přijmout sebe takovou, jaká jste.

Jste snad horší jen proto, že vaše BMI neodpovídá tabulkám? V práci toho možná zastanete více než štíhlounká kolegyně, která je neustále na nějaké dietě a je nervózní jako čert. Tak v čem je problém?

Asi bychom museli opustit všechny sociální sítě a přestat číst módní časopisy, kde nám je dnes a denně prezentováno, co je nejkrásnější, co je in a co je právě out, aby se nám žilo lehčeji. Nedržíte momentální nízkosacharidovou dietu? Potom jste totálně out a klesli jste o příčku dolů. Ještě nemáte za sebou microblading? Tak to jste vážně zaspala dobu.

Nevěřte instagramu, dívejte se na svět reálně.

Ovšem vystylizované a upravené fotografie na instagramu mají dost málo co do činění se skutečností. Na instagramu každý veřejnosti ukáže pouze to, co chce, aby jeho sledovatelé viděli. Tudíž svou vyretušovanou fotografii v plavkách, úžasně katalogový byt, ovšem po půldenním úklidu bez přítomnosti dětí a dokonale naaranžovanou snídani, která zůstane nevychutnaná, jelikož kvůli aranžmá na klidné posezení u jídla nezbyl čas. Nad tím vy potom vzdycháte a ácháte, ale už nevidíte, jaká je skutečná realita po odložení fotoaparátu.

Vřelost nebo chladná stylizace

Mnohokrát sledovatele zaujme více v uvozovkách obyčejná fotka obyčejné holky, ze které však sálá sympatie, osobnost, spokojenost, než některá umělá kráska s americkým úsměvem. Život je realita a proto ho tak berme. Jeden je štíhlý, druhý baculatý, ani jeden není kvůli tomu horší nebo lepší. Sociální sítě berte s rezervou a čerpejte z nich pro sebe jen to pozitivní, nenechte se jimi ovlivňovat v tom negativním smyslu.

Nestaňte se otrokem sociálních sítí

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!