Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Záhady a taje / foto: shutterstock

Světové záhady, nad kterými stále visí otazník

Pokud bychom brouzdali historií, zjistili bychom, že za dobu naší existence toho ještě nebylo mnoho vyřešeno. Sice některé záhady, nad kterými zprvu stál rozum, našly své vysvětlení, jiné však stále dohání lidi k šílenství.

Není pochyb o tom, že je člověk tvorem velice zvídavým. Neustále nad něčím musí přemýšlet, neustále něco zkoumá. A i když by se dalo říct, že vždycky na všechno přijde, není tomu tak. Potvrzuje to i několik záhad, nad kterými stále visí otazník.

Jak je to s Bimini Road?

Pro pobřeží Bimini je známá cesta vytvořená z vápencových bloků. Mluvíme o tisícovkách velkých plochých vápenců, které jsou naprosto úhledně seřazeny do tvaru cesty. A ta je podle všeho dlouhá více jak jeden kilometr. Tomu, že za tímto stojí sama příroda, nevěří ani samotní vědci. Ti se spíše přiklání ke starověké civilizaci – podle nich se jedná o ruinu starověké civilizace. Samozřejmě se ale najde hrstka těch, kteří jsou přesvědčení, že je to zcela jasně přírodní jev, jenž je až fascinující.

Bimini Road

V souvislosti s tím je však třeba zmínit ještě jedno proroctví, které říká, že ruina ztracené Atlantidy bude nalezena na pobřeží Bimini. Co si tedy myslíte vy?

Kdo je Babushka Lady?

Jedna taková záhada se také točí kolem atentátu na J. F. Kennedyho, prezidenta USA. Právě v době atentátu na místě, kde byl spáchán, se pohybovala žena zahalená do šátku. Mohlo se jednat o Rusku, protože onen šátek byl typickou pokrývkou hlavou žen na ruském venkově. Této ženě se začalo přezdívat Babushka Lady a její přítomnost během atentátu opravdu byla svědky prokázána. Ovšem nikdo dodnes neví, kdo to je a kam zmizela.

J.F. Kennedy

Podle všeho měla celý atentát natáčet. Jako jedna z mála zůstala stát, když byla slyšet střelba. Jenže po dokončení atentátu se po ní slehla zem a FBI po ní stále pátrá, ovšem bez výsledku.

Světové záhady, nad kterými stále visí otazník

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!