Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Adrenalinové potraviny / foto: RPBaiao / Shutterstock.com

Adrenalinové pochoutky, při jejichž konzumaci můžete zemřít

Může to být skvělá pochoutka, ale také vaše poslední jídlo. Pojďte se s námi podívat na ne příliš lákavá jídla, která vábí spoustu odvážlivců, kteří však doufají, že hostinu přežijí.

Je libo sviště nebo sklípkana

V Mongolsku vám jako pochoutku naservírují sviště. Kuchaři z těla vyjmou vnitřnosti a naplní jej horkými kameny. Zvenčí tělo opalují obyčejnou letlampou a kusy zčernalé srsti odrbávají dřívky, sežehnout nechají i kůži. Je to prý delikatesa, ovšem v kožíšku těchto hlodavců je velice často uhnízděný roztoč, který přenáší dýmějový mor, a pokud svišť není dostatečně tepelně upravený, můžete si přivodit až smrt.

V Kambodži vám zase naservírují sklípkany. Pokud si ovšem kuchař splete druh pavouka, už pouhé kousnutí do něj je smrtelné. Je tedy lepší zajít do vyhlášené restaurace a rozhodně nekupovat smažené sklípkany od pouličních prodavačů.

Žáby na talíři

Žába a chobotnice jako nebezpečné pochoutky

Není žába jako žába. Hrabatka drsná má velice daleko k vyhlášené francouzské pochoutce v podobě žabích stehýnek. Hrabatka je jedním ze tří druhů žab, které jsou schopné pokousat člověka a v těle má řadu parazitů a jedů. V Namibii naloží žabí maso do hrnce s vodou a spolu se dřevem vše uvaří. Nebo nechají žabí maso několik dní vysychat. Ovšem ani jeden ze způsobů nezaručí, že se z těla dostanou pryč všechny toxiny a paraziti. Křečovité stavy po pozření této žáby dohnaly dokonce už mnoho strávníků k sebevraždě.

V Koreji milují, když jim jídlo po talíři ještě pobíhá. Pouhá useknutá chapadla chobotnice se jen dochutí sezamovým olejem a můžete konzumovat. Ovšem pozor! Pořádně je rozkousejte, nebo by se vám mohla v krku vzpříčit a přísavkami se udržet a vy byste se dostali k dechové zástavě.

Chobotnice na talíři

Lahůdka v podobě opičího mozečku

Tuto na první pohled nevábnou pochoutku vám naservírují v Číně, Vietnamu, Laosu nebo Indii. Oficiální představitelé států to označují na brutální a odsuzují konzumaci této delikatesy, ovšem stále se to za zavřenými dveřmi děje. Opička se umístí do speciálního nástroje, aby se nemohla bránit, a zaživa se jí rozsekne lebka. Až teprve s probodnutím mozku umírá. Mozek se pojídá ještě teplý a Asiaté věří, že má afrodiziakální účinky a je zdrojem cenných bílkovin. Každé sousto se zapíjí kořalkou a ústa se vyplachují silným zázvorem kvůli bakteriím. Někdy však ani to nestačí a můžete mít při pozření mozku opice, která trpěla vážnou nemocí, velice nepříjemné zdravotní problémy.

Adrenalinové pochoutky, při jejichž konzumaci můžete zemřít

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!