Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Praní ručníků / foto: shutterstock

Špatná péče o ručníky jako jejich zhouba. Jak konkrétně chybujeme?

Ručníky a osušky jsou nedílnou součástí koupelen. Jelikož přichází denně do kontaktu s pokožkou, musí být dostatečně hebké a jemné na dotek. Aby se nesnížila jejich životnost, vyvarujme se častým chybám v péči o ně.

Každý ručník má k sobě přišitý štítek, na němž jsou instrukce napovídající, jak o něj správně pečovat. Bohužel většina hospodyněk automaticky bere do rukou nůžky a tento kousek papíru odstřihává. Po opětovaném použití ručníku však přemýšlí nad tím, proč už není tak hebký a příjemný, jakým byl před vypráním. Důvodem jsou chyby, kterých se při jeho praní či následné péči dopustily.

Ručník

Až příliš mnoho pracího prostředku

Za ručník jsem utratila majlant, nebudu na něm šetřit ani při praní - říká si nejedna žena v domácnosti. Na základě tohoto úsudku lije do přihrádky určené pracímu prostředku nemalé množství oblíbeného přípravku a zapíná prací program. A i když z koupelny odchází spokojená z činu, který vykonala, ručník uvnitř domácího spotřebiče trpí. Příliš mnoho pracího prostředku mu totiž nesvědčí, naopak způsobuje zatuhlé usazeniny a ubírá na sytosti jeho barvy.

Aviváž uškodí, či neuškodí?

V koupelně, respektive v prádelně, ještě nějakou chvíli zůstaneme. Za zmínku totiž stojí i používání aviváže, což je také velkou chybou negativně se podepisující na stavu ručníku. Aviváž sice prádlo změkčuje a provoní, ale ručníky jsou výjimkou a bohužel jim spíše škodí. Pokud ji použijete, můžete narušit jejich savost.

Ručník

Ať nejsou pokrčené

Ženy nemající v domácnosti sušičku automaticky sahají po žehličce, když ručníky na balkoně uschnou. Jenže stejně jako osušky se nežehlí – to je staré známé pravidlo. Žehlením se totiž očka ručníku přitlačují, lámou se a materiál tak ztrácí vlastnosti, díky nimž jste si ho s radostí kupovali v obchodě s bytovými doplňky. Najednou není ani tak hezký na pohled, ani dostatečně nesaje.

 

Zdroj:

https://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-volny-cas-bydleni/306997/7-zlozvyku-kterymi-nicite-sve-rucniky-a-osusky-hodne-prasku-avivaz-a-zehlicka.html

Špatná péče o ručníky jako jejich zhouba. Jak konkrétně chybujeme?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!