Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Úspěšný bohatý muž / foto: shutterstock

V čem se liší myšlení bohatých a úspěšných lidí?

To, na co myslíte, si přitahujete do života. Možná se to někomu jeví jako cosi ezoterického nebo spirituálního, ale takto to v životě funguje. Tedy přesvědčení jsou o tom bohatí a úspěšní lidé, kteří v mnoha věcech přemýšlí jinak.

Kdybych myslel negativně a nepřipouštěl si možnost úspěchu, rozhodně nejsem tam, kde nyní jsem, shodují se všichni úspěšní. V čem konkrétně přemýšlí jinak než ostatní lidé, kteří se bohužel za bohaté označit nemohou?

Myslí ve velkém

Velké myšlenky přitahují velké výsledky. Průměrné myšlenky přitahují průměrné myšlenky. To kdysi řekl Jack Canfield a přesně s tímto mnoho úspěšných lidí souzní. Proto nemyslí v malém. Vědí, že se jejich sen začne plnit krok po kroku. A pokud bude malý, co jim do života vlastně bude přicházet?

Úspěšní a bohatí jsou toho názoru, že se člověk nemá bát stanovit si velké cíle. Ať se ostatním lidem jeví jako bláznivé. Všechno je dosažitelné, pokud si to dokážeme představit.

Radost z úspěchu
Radost z úspěchu – Zdroj: Shutterstock.com

Risk je zisk

Většina lidí neuspěje proto, že se bojí opustit svou komfortní zónu, kterou tak dobře znají a ve které je jim vlastně vcelku dobře. Jenže v zóně komfortu opravdu nečekají velké úspěchy, ty jsou za onou bariérou, kterou jsme si kolem sebe vypěstovali. Úspěšní vědí, že risk je zisk. Jsou si vědomi toho, že největším rizikem je neriskovat vůbec. Proto se nenechávají svým strachem zastrašit a pouští se do mnoha věcí často po hlavě, ale stále lepší než zůstávat na místě.

Opět stojí za zmínku jeden výrok, tentokrát indického milionáře V. Mallya, a sice že kdo se drží jistoty, zůstane chudý. Pokud by to bylo naopak, na světě je 99 % procent boháčů.

Bohatý muž
Bohatý muž – Zdroj: Shutterstock.com

Můžete mít naprosto všechno

Chudí lidé se domnívají, že ve snění mají být vždycky při zemi, respektive že se mají držet při zemi. Jenže pravdou je, že můžete mít naprosto všechno. Ať už se rozhodnete jít jakoukoli cestou, ať už chcete dělat jakoukoli profesi – všechno je možné. Dokonce je možné skloubit pracovní život s tím osobním.

 

Zdroj:

https://svetbohatych.com/myslenie-bohati-chudobni/

V čem se liší myšlení bohatých a úspěšných lidí?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!