Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dvojčata / foto: shutterstock

Vzácné a kuriózní narození dvojčat – liší se den, měsíc i rok jejich narození

Napadlo vás někdy, že by dvojčata mohla mít narozeniny v různé dny, měsíce a roky? Taková situace je sice vzácná, nikoliv však nemožná.

Při představě dvojčat nás nejspíš napadne, že se jedná o sourozence narozené přibližně ve stejnou dobu, kteří kromě téměř shodné genetické výbavy sdílejí i stejný den narození. V případě nedávno narozených kalifornských dětí je však všechno jinak.

Pouhých 15 minut rozhodlo

Miminka, o kterých mluvíme, se narodila pouhých pár minut po sobě. První miminko se stihlo podívat na svět ještě v roce 2021, avšak druhému se to povedlo až v roce 2022. Na matričním úřadě jsou tak sourozenci zapsáni s odlišným rokem narození.

Dvojčata
Dvojčata – Zdroj: Shutterstock.com

Neobvyklý porod dvojčat se odehrál v Kalifornii, konkrétně v Navidad Medical Center v Salinas. Rodičům Fatimě Madrigal a Robertu Trujillo se narodil chlapec a dívka. První miminko, chlapec jménem Alfredo Antonio, přišlo na svět 31. prosince 2021 kolem 23:45. Druhé miminko jménem Aylin Yolanda se narodilo o pouhých 15 minut později, již však v prvních minutách 1. ledna 2022.

Minimální šance

Dětem se tak liší nejen den, ale i měsíc a rok jejich narození. Podle oznámení kliniky je šance, že porod proběhne tímto způsobem, 1:2 milionům. Také zdravotníci nemocnice se vyjádřili s podivem nad tímto kuriózním případem. "Je to jeden z nejpamátnějších porodů celé mé kariéry ," řekla doktorka Ana Abril Arias.

Celosvětová senzace

Příběh kalifornských dvojčat okamžitě obletěl web a upoutal pozornost i komentáře mnoha lidí po celém světě. Je známo, že mezi dvojčaty funguje velmi zvláštní a silný vztah, a ne jinak tomu jistě bude i u této slavné dvojice. I když  se v minulosti podobné případy ve světě již vyskytly, jde o natolik vzácnou a neobvyklou věc, že stojí za zmínku. Za nás přejeme kalifornským dvojčatům úspěšný start a ať je v životě provází jen to nejlepší!

 

Zdroj:

https://www.curioctopus.it/read/37095/questi-gemellini-sono-nati-in-giorni-mesi-e-anni-differenti:-il-raro-e-curioso-parto-di-una-donna

 

Vzácné a kuriózní narození dvojčat – liší se den, měsíc i rok jejich narození

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!