Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Konflikt dcery s matkou / foto: shutterstock

Jak mít dobrý vztah s tchyní

Leckterá snacha nemívá dobrý vztah s tchyní nebo potencionální tchyní. Jak tento vztah zlepšit?

Zdvořilost a upřímnost je základ 

Je dobré, když jste zdvořilá. Je dobré například pomoct v kuchyni, když to tchyně potřebuje, povídat si s ní a snažit se s ní spřátelit více. Pokud ale na vás i přes tohle všechno útočí, rozhodně si to v žádném případě nenechejte líbit. Ano, zdvořilost je na místě, ale jen v tom případě, pokud se snaží obě strany.

Tchyně a její rady
Tchyně a její rady – Zdroj: Shutterstock.com

Poznejte svou tchyni blíže

Snažte se o ni projevit opravdový a co největší zájem. Ptejte se jí, jak se má, co ji baví, občas jí nabídněte, jestli nepotřebuje s něčím pomoct. Když tchyně uvidí, že se snažíte, určitě má mnohem větší motivaci pro to, aby si vás oblíbila.

Ukažte jí, že i vy potřebujete pomoc a zeptejte se jí na radu

Je to úplně jednoduché, zato mnohdy účinné pravidlo. Pokud například pečete dort a nevíte přesně, jak na to, tchyně vám s tím určitě poradí. Nejenže jí dáte pocit, že je pro vás důležitý její názor, ale i komunikace se posune někam dopředu, což je jedině plus pro vás. 

Moderní tchyně
Moderní tchyně – Zdroj: Shutterstock.com

Vžijte se do své tchyně

Ano, to by každá snacha měla alespoň trochu umět – vžít se do situace ženy, která má například jen jednoho syna a samozřejmě jako každá matka chce pro něj logicky to nejlepší. Je na místě tchyni ujistit svými činy nebo svými slovy, že v žádném případě nejste vetřelec a milujete jejího syna. A že se vůbec nemusí bát, že byste mu ublížila, zlomila srdce, nebo něco podobného. Tchyně se poté na vás bude dívat zase úplně jinýma očima.

Nesoutěžte s ní

Pokud máte pocit, že soutěžením něčeho docílíte, je to přesně naopak. Akorát vás tchyně nebude vidět v dobrém světle a váš partner bude jako mezi dvěma mlýnskými koly – a vybírat si mezi matkou a partnerkou není opravdu dobré.

 

Zdroj:

https://www.prozeny.cz/clanek/tchyne-neni-uzeny-jak-se-naucit-mit-dobry-vztah-s-matkou-vaseho-pritele-78677

Jak mít dobrý vztah s tchyní

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!