Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Úsměv / foto: shutterstock

Jak smích může ovlivnit náš život

Mnoho z nás považuje smích za naprosto normální věc. Skoro pokaždé můžeme potkat na ulici člověka, který má úsměv na tváři. Přemýšleli jste ale někdy nad tím, jak smích působí na náš život?

Každý se už někdy v životě smál. Někdo více, někdo méně, ale každý z nás ví, co to smích znamená. Je to něco, čím vyjadřujeme to, že se cítíme šťastní, spokojení a že je nám dobře. Jak nás ale smích může ovlivnit?

Zlepší náladu a posílí vztahy okolo

Jsme zvyklí, že během svého života dáváme najevo různé emoce. Když jsme naštvaní, dáváme najevo vztek, když jsme smutní, tak zase smutek. Fungovat to může ale i v opačném pořadí - tím, že se začnete sami od sebe smát, se vlastně sami pozitivně naladíte a budete se cítit mnohem lépe. A když vás uvidí i ostatní se usmívat, okolo vás bude hned lepší atmosféra.

Zábava a smích
Zábava a smích – Zdroj: Shutterstock.com

Pomáhá nám zbavit se stresu

Pokud máte stres z čehokoliv (ať už je to písemná práce nebo cokoliv jiného), nejlepší rada, jak se ho  této situaci zbavit, je, že se usmějete. Sice se to lehko říká a hůř vykonává, ale pokud se naučíte i v těch ne zrovna příjemných situacích usmívat, dokážete sami sebe zbavit stresu, aniž byste to nějak podvědomě vnímali.

Budete více optimističtí

Je na čase něco změnit! Pokud máte věčně špatnou náladu a jste podráždění, právě smích by mohl být dobrým klíčem k tomu, abyste se naladili na jinou atmosféru a byli optimističtí. Pak vám všechno půjde mnohem lépe.

Krásný úsměv
Krásný úsměv – Zdroj: Shutterstock.com

Prodlužuje nám život

Možná byste tomu nevěřili, ale i toto dokáže zařídit smích. Dokáže o nějakou dobu dokonce prodloužit náš život, a to je vědecky podloženo a dokázáno.

Zkuste se denně alespoň jednou nebo dvakrát usmát - přináší to řadu pozitiv. Smích dokáže léčit a je jen na nás, jak si tuto informaci vezmeme k srdci. Smích z vás taky dělá sympatického člověka.

 

Zdroj:

https://www.prozeny.cz/clanek/nic-nestoji-prodlouzite-si-diky-nemu-zivot-a-zlepsite-si-vztahy-nejlepsi-duvody-proc-se-smat-79058

Jak smích může ovlivnit náš život

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!