Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Jak zabavit psa / foto: shutterstock

Jak zabavit psa, aneb nedovolte svému mazlíčkovi nudit se

Pes je nejčastější domácí mazlíček. S ním však přichází i zodpovědnost. A také neustálá snaha ho zabavit, protože není nic horšího než pes, který se nudí. Pojďme si zmínit tipy, jak psa zabavit, abyste předcházeli třeba rozkousaným botám.

I se psem můžete hrát „na schovku”

Hra na schovávanou je zejména mezi dětmi něčím dobře známým. Jenže věděli jste, že ji můžete hrát také se svým pejskem? Je to vlastně velmi snadné. Jen psovi přikážete, aby zůstal na místě, a poté se schováte kdekoliv v domě. A je poté na pejskovi, za jak dlouho vás najde. A věřte tomu nebo ne, ale bude to velmi brzy.

Někdy se však stává, že jste schováni skutečně rafinovaně, což vede k jedné věci – k tomu, že na něj musíte znovu zavolat, abyste v něm vzbudili znovu impuls vás hledat.

Hra se psem
Hra se psem – Zdroj: Shutterstock.com

Kelímková trochu jinak

Stejně tak je vám jistě dobře známá hra „na kelímky”. Zkrátka a dobře pod kelímek vložíte nějakou věc, kterou musíte najít, i když s kelímky jemně zamícháte. Místo kuličky, kterou většinou umísťují pod kelímek dospělí, schovejte pod kelímek například oblíbený pamlsek nebo granulku. A pes bude mít za úkol schovanou mňamku najít.

Mimochodem, tato hra je také rozvojová. Psovi se tím pomáhá zlepšovat dovednost řešit problémy, navíc tím procvičuje i svůj čich.

Spokojený pes
Spokojený pes – Zdroj: Shutterstock.com

Rozšiřujte slovní zásobu

Věděli jste, že i pes má svou slovní zásobu? Je velká škoda, že ji chovatelé nerozšiřují, protože psi jsou velmi učenliví, inteligentní tvorové napříč všemi plemeny. Například se vyplácí pojmenovávat hračky, se kterými si pes hraje. Když budete názvy opakovat, psovi se velmi rychle dostanou do paměti. Vhodné je věci pojmenovávat, několikrát je opakovat, ale zároveň vyměňovat věci.

Po tomto cvičení pes rozezná, co je co a když bude muset danou hračku najít, nebude to pro něj vůbec složité. Tímto způsobem můžete psa naučit i barvám daného předmětu.

 

Zdroj:

https://www.ireceptar.cz/zvirata/jak-doma-zabavit-psa-20300923.html

Jak zabavit psa, aneb nedovolte svému mazlíčkovi nudit se

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!