Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bariéry v hlavě / foto: shutterstock

Když vám bariéry v hlavě brání jít kupředu. Jaké konkrétní to jsou?

Stojíte před velkým rozhodnutím, nebo už delší dobu máte pocit, že přešlapujete na jednom místě? Tou věcí, která brání tomu posunout se kupředu, jsou velmi často osobní bariéry v našich hlavách. Jaké konkrétně to jsou?

Odvahu má každý v sobě

Ať už chcete uspět v byznysu nebo v osobním životě, musíte najít pořádnou dávku odvahy pro vykonání patřičných kroků. Ale ne každý je si vědom toho, že se v něm samotném ta odvaha nachází. Říká si, že by chtěl být tak odvážný jako tamten nebo ten, ve skutečnosti stačí překonat jen několik osobních bariér, takzvaných psychologických bariér nacházejících se v naší hlavě.

Pozitivní myšlení
Pozitivní myšlení – Zdroj: Shutterstock.com

Negativní myšlení nepřináší pozitivní život

Jednou z nich je negativní myšlení, které, jak z logiky věci vyplývá, nemůže nikdy přinést pozitivní život. Je důležité si uvědomit, že síla myšlenek je velmi mocná a domnívat se, že mysl nemá na nic vliv, je mylné.

Právě v naší mysli jsou zdroje neustálého porovnávání se s ostatními, pochybování o sobě nebo nulové koncentrace vlivem vnímání řady okolních věcí. Tím, že se zaměříme na naši mysl, můžeme položit základní kámen úspěšnému životu, a hlavně dalšímu kroku, který se nyní bojíme udělat.

Strach požádat o pomoc také láme vazy

Mnozí úspěšní by nikdy nebyli tam, kde jsou nyní, pokud by nedokázali požádat o pomoc, i když je jim to mnohdy proti srsti. V praxi nepotřebujete znát všechny odpovědi na otázky, ale musíte znát ty, kteří se vám je nebojí zodpovědět.

Je důležité si uvědomit, že je zdravé požádat o pomoc. A bariéra říkající, že musíme vědět všechno, se tím pádem bortí jako domeček z karet.

Pomocná ruka
Pomocná ruka – Zdroj: Shutterstock.com

Strach se selhání doprovází na cestě každého

Obecně můžeme konstatovat, že oněmi osobními bariérami v našich hlavách je strach, kterým bychom se však neměli nechat zastrašit. Ani v případě, že se jedná o strach ze selhání, který brzdí nemalé množství lidí. Neúspěch však nelze považovat za opak úspěchu, spíše jako nedílnou součást úspěchu, která je nevyvratitelná.

 

Zdroj:

https://svetbohatych.com/5-psychologickych-barier/

Když vám bariéry v hlavě brání jít kupředu. Jaké konkrétní to jsou?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!