Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hraní počítačových her / foto: shutterstock

Tipy na dárky pro hráče pc her

Máte doma nadšeného hráče počítačových her? Máme pro vás pár tipů na dárky, které ho rozhodně nenechají chladným.

Z jistého pohledu hraní počítačových her snese srovnání s klasickou prací na na počítači. Nejde ani tak o to, co na počítači děláte jako spíše, jak dlouhou dobu na něm strávíte. Z tohoto důvodu by hráč v první řadě měl správně sedět na k tomu určené herní židli. Tu je vhodné vybírat na základě několika parametrů. Začínají hráči často mívají tendenci ke hraní počítačových her používat klasickou kancelářskou židli. Mezi těmito židlemi je ale velký rozdíl. Herní židle jen nejenom designově výraznější, ale především je vybavena nezbytným bočním tvarováním přispívajícím k udržení celkové stability. Stejně jako kancelářská je i herní židle dokonale ergonomická a jako taková dokáže zádům poskytnout podporu kterou potřebují.

Nevhodná židle způsobuje bolesti zad

Typ mechaniky, ergonomie a potahový materiál

Hlavními parametry při výběru herní židle je typ její mechaniky, nosnost, zda disponuje nastavitelným opěrákem, područkami, opěrkami a její potahový materiál. Preferuje-li obdarovaný sezení v záklonu, bude pro něj vhodná židle, která se uzamyká a odemyká ve zhoupnuté poloze. V potaz ale vezměte i dobu, kterou dotyčný na počítači stráví. Zatímco pro kratší hraní je vhodná klasická houpací mechanika, hráči, již hrají delší dobu, upřednostňují spíše mechaniku umožňující rychlé přepínání mezi kancelářskou a houpací židlí. Důležitá je také možnost nastavení opěráku a područek. Herní stejně jako kancelářská židle se hráči v každé poloze musí dokonale přizpůsobit. Nepodceňujte však ani nosnost židle a její potahový materiál. Na výběr máte herní židle kožené a textilní.

Herní monitor

Dalším skvělým dárkem může být herní monitor. Ten musí splňovat velmi specifické nároky. Nejlepší herní monitor disponuje především vysokou obnovovací frekvencí a nízkým input lagem. Při výběru se dále zaměřte na uhlopříčku (minimálně 30 palců), poměr stran (16:9 nebo 21:9), rozlišení (herní monitor s poměrem16:9 a úhlopříčkou do 29“ vyžaduje FUL HD rozlišení 1920×1080 pixelů, pro herní monitor s širokým obrazem a poměrem stran 21:9 zvolte rozlišení 4K 3840×2160 pixelů). Nepodceňujte ani typ obrazovky (vhodná je technologie TN, QLED, IPS i VA).

Herní monitor

Herní sluchátka

Další nezbytnou výbavou hráče pc her jsou herní sluchátka. Ta by nejenom měla dokonale izolovat okolní hluk, ale také zajistit dokonalý zvuk hry samotné. Na trhu najdete herní sluchátka bezdrátová a s drátem. Většině hráčů se hraje lépe se sluchátky drátovými, ale není to pravidlem. Zvolíte-li ta bezdrátová, informujte se, jak dlouho vydrží na jedno nabití. Zkušení hráči se dále zajímají o takové parametry, jakými jsou citlivost a frekvenční rozsah daného modelu. A pokud obdarovaný hraje on-line hry se svými přáteli, měli byste mu pořídit sluchátka a mikrofonem.

Tak, ať máte s výběrem dárku dobrou ruku.

K tomuto článku není otevřena diskuze