Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vánoční dárky / foto: shutterstock

Máte doma milovnici vaření a chcete ji potěšit geniálním dárkem?

Podzimní období je již v plném proudu a s ním přichází i každoroční přemýšlení nad vánočními dárky. Právě v současné chvíli je ideální čas na jejich shánění, jelikož se ještě stále stíháte vyhnout nepříjemným zdržením a přeplněným obchodním domům.

Rok od roku však nápady dochází a nahrazuje je nedostatek inspirace, což může představovat vážnou překážku pro mnoho jedinců. Čím potěšit nadané kuchařky?

Vychytávky do kuchyně jsou jasná volba

Nejdříve si musíte uvědomit, že neustálé zajišťování potravy pro celou rodinu je velmi těžkou a nedoceněnou prací. Ještě před tím, než na stole přistane povedený pokrm, je nutné absolvovat hodiny příprav, nakupování, vaření i mytí. Z toho důvodu se rozhodně hodí usnadnit vašim drahým polovičkám práci. Jak na to?

Naprostým základem všeho je kvalitní tyčový mixér s pořádným výkonem. Chcete-li vybrat opravdu dobrý produkt, zaměřte se na materiál, příkon, rychlost otáček a samozřejmě i co nejmenší hlučnost. Dobrou volbou je zajisté odolnější nerezové provedení, které odolá i hrubšímu zacházení. Nezapomeňte ani na různé příslušenství, jako třeba drtič ledu, sekáček, šlehací metlu a další potřeby.

Kvalitní kuchyňská výbava

Sofistikované stroje potěší

Hitem posledních let je takzvaný kuchyňský robot, jenž představuje revoluci pro každou kuchyni. Dané zařízení je neocenitelným pomocníkem během šlehání, krájení i strouhání, tudíž si jeho služby oblíbí všechny milovnice vaření i pečení. I v tomto případě se hodí dbát rovnou na několik specifik, mezi něž patří rozměry, hmotnost, rychlostní stupně, výkon, samotné funkce a přirozeně i délka napájecího kabelu.

Jasnou volbou je i nejlepší horkovzdušná fritéza, s jejíž pomocí zvládnete omezit používání nezdravých olejů ve stravě. Smažení není jedinou schopností tohoto vynálezu, protože při koupi modernějšího provedení se dočkáte i restování a tolik populárního grilování. Pokud si vyberete produkt s vysokým výkonem, několika varnými zónami a pokročilými inteligentními funkcemi, vykouzlíte úsměv na tváři celé rodině.

Pochoutky z fritézy

Vybírejte pečlivě

Současný trh nabízí nepočitatelné množství nejrůznějších provedení, kvalit i cenových relací daných vynálezů, a tak je nutné volit jednotlivé zboží opravdu obezřetně. Naštěstí existují specializované internetové portály, které svým čtenářům předkládají objektivní a nezkreslené recenze i testy. Na jejich základě najdete ten nejlepší poměr ceny a celkového výkonu, ať už sháníte tyčový mixér, kuchyňského robota či horkovzdušnou fritézu.

Za zmínku stojí především magazín Poznej své zdraví, jehož internetové stránky naleznete pod výše vloženými odkazy. Podívejte se sami a přesvědčte se na vlastní oči o tom, jaké výrobky stojí za to.

K tomuto článku není otevřena diskuze