Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Fotokniha / foto: Ulza / Shutterstock.com

Uchovejte své vzpomínky navždy – Fotoknihy vám s tím pomohou

Mobilní telefon a jeho galerie jsou skvělou variantou, jak si fotky kdykoliv prohlédnout. Ale co když o mobil přijdete? Nepřijdete i o obrázky svých vzpomínek?

Zálohování fotografií v mobilu

Fotografie v mobilu a možnost třídit si je do různých alb jsou skvělou variantou, jak mít své vyfocené vzpomínky ihned po ruce. Můžete si je prohlížet, nebo se s nimi pochlubit přátelům a příbuzným. Mobilní telefon však není nesmrtelný. Máte vaše fotky zálohované, kdyby se s ním něco stalo?

Jak uchovat fotografie?
Jak uchovat fotografie? – Zdroj: Shutterstock.com

Ať už se mobil opotřebuje a odejde sám od sebe, upadne vám a rozbijete ho, ztratíte ho nebo vám jej někdo ukradne, může se stát, že tak rychle přijdete i o své fotografie. To často hodně zamrzí, obzvlášť, když je nemáte vytištěné nebo zálohované. Zálohovat fotografie se dají různě. Vyhráno máte, pokud se vám ihned po nafocení synchronizuje obsah telefonu s webovým úložištěm. Takto můžete mít zálohované fotografie např. na Googlu. Nahrávat je můžete ale i na různé weby sloužící jako online fotoalba. Spoustu z nás své fotografie také sdílí pomocí Instagramu nebo Facebooku. Tady však dávejte pozor. Přenosem na tyto sítě se kvalita fotografií snižuje a pokud byste je časem chtěli vytisknout, nemusí být dostatečně ostré a krásné, jaké byly původně. Účet na sítích vám také může leckdo napadnout a zablokovat. O své vzpomínky v podobě fotografií tak opět přijdete mrknutím oka.

Zálohování fotografií
Zálohování fotografií – Zdroj: Shutterstock.com

Vyvolejte si fotky a mějte je na očích

Abyste si fotografie uchovali, a navíc si je mohli v pohodlí domova prohlížet, je vhodné je tisknout. I když vám tento krok může přijít v dnešní moderní době jako přežitek, vytištěné fotografie nic nenahradí. Je to zkrátka klasika, která se neomrzí. Volit můžete různou velikost fotek, ať už formáty malinké, pro úsporu místa v albech, nebo si vytisknout velké formáty na plátno, sklo apod. Fotoobrazy jsou dnes velmi oblíbené a opět si můžete volit různé formáty, varianty a zpracování.

Fotoknihy a vám šetří místo

Čím dál větší oblibě se těší fotoknihy. Mít svou dovolenou nebo vzpomínky na první roky svých dětí zpracované v podobě knihy je zkrátka úžasné. Fotoknihy vám umožní plně si vyhrát s formátem, velikostí fotek, pozadím, kliparty – rámečky fotek, doplňováním popisků k fotografiím atd. Vybírat můžete z měkké i tvrdé vazby, lesklého i matného papíru, dokonce se vyrábí i exklusivní fotoknihy vázané v kůži. Jejich obrovskou výhodou je úspora místa.

Krásné foto dárky
Krásné foto dárky – Zdroj: Shutterstock.com

Pokud již máte doma nějaká klasická fotoalba, jistě víte, že zaberou spoustu místa na policích a v knihovnách. Fotokniha oproti albu zabere jen minimum. Na jednu dvoustranu se vám vejde spoustu fotek najednou a dohromady pak vydá na 30 až 100 stránek. I přes množství fotek, které si v ní prohlédnete, má na šířku kolem 1 až 1,5 cm. S čím však u fotoknihy musíte počítat, je čas, který strávíte její tvorbou, a peníze, které do ní investujete. Od vyvolaných fotek se totiž může cena fotoknihy rapidně lišit. Když si však pohlídáte akční nabídky různých výrobců, dá se ušetřit i na fotoknihách.

 

Zdroj:

https://www.empikfoto.cz/blog/5-duvodu-proc-by-fotokniha-nemela-chybet-ve-vasi-knihovnicce/

Uchovejte své vzpomínky navždy – Fotoknihy vám s tím pomohou

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!