Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Balení dárků / foto: shutterstock

Vánoční dárky si můžete vyrobit sami

Jak bylo řečeno v jednom velmi úspěšném českém filmu, žádný dárek nepotěší víc, než ten co sami vyrobíte. Ale co vyrobit, aby pod stromečkem nebyl třeba jako ve filmu nalakovaný samorost?

Nechcete vánoční dárky kupovat? Vyrobte je pro své nejbližší

Za poslední roky je běžné, že se pod stromečkem objevují dárečky, které si vyrobíme sami. Nápaditosti se meze nekladou. Je pravda, že dárečkem vlastnoruční výroby uděláme radost dvojnásobnou. Za prvé dárek sám o sobě potěší a za druhé samovýroba dárku ukáže to, že jsme si s tím dali větší práci, než jen koupit něco v obchodě.

Co najdete pod stromečkem?
Co najdete pod stromečkem? – Zdroj: Shutterstock.com

Co můžeme sami vyrobit pod stromeček?

Možností je obrovské množství. Velmi oblíbené jsou takzvaně jedlé dárky. Nakládaný hermelín, domácí vaječný koňak, pečené čaje a další a další dobroty. Obdarovaný si na dárečku vyloženě pochutná. Další alternativou je třeba vlastnoručně namalovaný obraz. Můžeme například i vyrobit nějakou dekoraci. Zásobník na papírové kapesníky ozdobený ubrouskovou technikou jistě potěší. Pokud jste manuálně zruční, můžete se pustit do složitějších věcí jako je třeba diář s ručně vyrobenými deskami. Pokud obyčejný diář oblékneme do kůže a pomocí různých technik ho takzvaně ,, vytuníme”, jistě udělá radost skutečně velkou.

Vlastnoručně namalovaný obraz
Vlastnoručně namalovaný obraz – Zdroj: Shutterstock.com

Kde vzít inspiraci ?

Pokud máme chuť dárek vyrobit, ale nenapadá nás co, zkuste zapátrat na internetu. Když si do vyhledávače zadáte slovní spojení,, ručně vyráběné dárky ” nebo dotaz formulujete podobným způsobem, vykoukne na vás mnoho nápadů a třeba vás to přivede na myšlenku něčeho naprosto originálního.

Myslete především na to, že Vánoce jsou o rodinných setkáních, o pohodě mezi lidmi. Není to o tom, že se budou rozbalovat veledary za statisíce, ale že se sejdete a užijete si klid a sváteční atmosféru. Ať už dáte pod stromeček dárek za pět tisíc nebo za pár korun, dáváte obdarovanému najevo, že vám na něm záleží a finanční hodnota dárku není rozhodující.

 

Zdroj:

https://zadnyspeky.cz/2022/11/22/jak-vyrobit-darek-pod-stromecek/

Vánoční dárky si můžete vyrobit sami

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!