Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Svalovec a selfie / foto: shutterstock

Po začátku nového roku posilovny praskají ve švech

Jako každoročně zaznamenávají posilovny a cvičební hodiny pro veřejnost pravé žně.

Každoroční lednový a únorový úkaz, který však bohužel rychle zmizí. A proč to?

Každoročně je začátek roku symbolem novoročních předsevzetí

Bohužel, většinou to v lednu či v únoru začne a taky skončí. Silná vůle většinou není tak silná, aby se v předsevzetích vydrželo. Hodně časté předsevzetí je právě to, že zhubneme, že se začneme více hýbat, a uděláme tak něco pro sebe. Plánuje se to hezky. Hned po Novém roce zhubnu. Nasadím dietu a začnu cvičit. Možná jste si tohle samé už někdy řekli i vy sami. Přeběhne Silvestr a hurá na to. Ale ouha, dost často to má jiný scénář, než jaký by to mělo mít.

Dámy v posilovně
Dámy v posilovně – Zdroj: Shutterstock.com

Naplánujeme si to hezky

Tak ještě chlebíček, ještě sklenička vína, no i ten kousek cukroví si dáme na Silvestra a od prvního ledna začneme v plné míře plnit naše předsevzetí. Ráno se vypije sklenice vody, což mnohdy není součást plánu, ale jen zahnání kocoviny, a hurá na to. První všední den se poohlídneme po nějakém tom fitku. Doma se samotnému cvičí špatně. Takže zjistíme, kde najdeme posilovnu, a naplánujeme si její návštěvu. Obzvláště dámy nejprve oběhnou obchody s oblečením a sportovní obuví, aby byly dostatečně vybavené, a hurá na to.

Silový trénink
Silový trénink – Zdroj: Shutterstock.com

Dodržíme to málokdy

Pokud si nedomluvíme v posilovně odbornou pomoc, většinou odejdeme první den odtud tak, že vypadáme jak po mrtvici. Natažené svaly, o kterých jsme do teď ani netušili, se ozvou u většiny těch, kteří své začátky novoročního předsevzetí přepálí hned první den. A tady odpadne první vlna těch, kteří měli v plánu pravidelně cvičit. Druhá vlna odpadne ještě během měsíce ledna. Důvod, proč naše zapálení pro cvičení vezme za své, se vždy najde. Já bych chodil, chodila, ale nemám čas. Dnes se mi to nehodí, musím na nákupy. Půjdu zítra, dnes se musím připravit do práce. A začne platit pravidlo – co můžeš udělat dnes, odlož na pozítří a zítra tě nebude tížit černé svědomí.

Tak takhle ne. Nevzdávejte se a nenechte zvítězit lenost a pohodlnost. Zkuste na to jít pomalu a uvidíte, že vás cvičení začne bavit a přinese vám kýžený efekt v naplánovaném hubnutí.

 

Zdroj:

https://www.novinky.cz/clanek/zena-zdravi-lednacci-zaplnili-fitness-centra-vetsina-z-nich-do-unora-nevydrzi-40310604

Po začátku nového roku posilovny praskají ve švech

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!