Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Granule pro koně / foto: shutterstock

Bez jakých doplňků stravy se neobejde žádný kůň?

Nezáleží na tom, jestli se chcete postarat o březí klisnu, závodního koně či třeba plemenného hřebce, všechna zvířata vyžadují celou řadu vitamínů, minerálů i dalších nezanedbatelných látek.

Spoustu látek nejsou zvířata schopná získat z běžné stravy, a tak přichází na scénu vhodně zvolená pomoc. Jaký produkt stojí za to?

Šikovné granule

Jako první se zaměříme na granule pro koně, protože právě v dané oblasti mnoho lidí tápe. Zde je nutné vzít v potaz dostatek vápníku, fosforu, hořčíku, vitaminu E a samozřejmě i extrémně důležitých esenciálních aminokyselin. Právě ty se totiž starají o adekvátní budování svalové hmoty, její rychlou regeneraci i dlouhodobé udržení.

Aktivní kůň

S tím se přirozeně pojí i vitamíny pro koně, které tvoří nezanedbatelnou součást pravidelné krmné dávky. V dnešní době se hodí vsadit na produkty s přídavkem probiotik, díky nimž podpoříte střevní mikroflóru vašich mazlíčků. Vyjmenovat všechny důležité látky by vydalo na samotnou knihu, ale jasnou inspiraci získáte po rozkliknutí vloženého odkazu.

Zdroj energie

O něco náročnější péči si zaslouží pravidelně sportující mazlíčci, pro něž je nezbytností snadno stravitelný zdroj energie. Ten přichází ve formě tuků, kdy jednou z nevhodnějších variant je řepkový olej. Jeho výhodou je vysoká využitelnost a postupné uvolňování, tudíž se stane skvělou pomocí i během delších výkonů.

Spokojený kůň

Jeho ideální dávkování se pohybuje v řádech 50 až 300 mililitrů denně, přičemž v případě vyššího příjmu je vhodné rozložit dávky minimálně do dvou etap (ráno a večer). Ať už vám schází jakýkoliv doplněk stravy, navštivte internetové stránky známého e-shopu Dromy, kde se dočkáte velkého množství stoprocentně testovaných a ověřených produktů. Jasným benefitem je možnost výrazných věrnostních slev podle výše objednávky.

K tomuto článku není otevřena diskuze