Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kruhy pod očima / foto: shutterstock

Kruhy pod očima – Co je způsobuje a jak se jich zbavit?

Také vás šokuje ranní pohled do zrcadla? Na vině nemusí být jen rozcuchané vlasy a přeležená pokožka na obličeji. Spousta žen trpí kruhy pod očima a snaží se je zamaskovat make-upem. Jenže ani to obvykle nestačí. 

Šedé kruhy pod očima a vzhled mrtvoly

Kruhy pod očima rozhodně nikomu na kráse nepřidají. U někoho se objevuje jen lehké zašednutí, ale některé z nás trpí velkými tmavě šedými kruhy v oblasti horního i dolního víčka. To už pak často nepomáhá ani make-up, korekční tyčinka apod. Co s tím? 

Nevzhledné kruhy pod očima
Nevzhledné kruhy pod očima – Zdroj: Shutterstock.com

Co způsobuje kruhy pod očima 

Kruhy pod očima nejčastěji způsobuje stres, nedostatek spánku, především dlouhodobého, ale také hormonální nerovnováha. Pracujete na počítači? Koukáte většinu dle do monitoru nebo do mobilu? Toto jsou příčiny, které si často ani neuvědomíme. A přitom se při nich naše oči extrémně unavují. Můžete cítit jejich pálení, zarudnutí, ale také se objeví zmíněné kruhy pod očima. 

Práce na počítači a problém s kruhy pod očima
Práce na počítači a problém s kruhy pod očima – Zdroj: Shutterstock.com

Jak se zbavit kruhů pod očima

Nejúčinnějším řešením na kruhy pod očima je dlouhý a kvalitní spánek. Pokud nemůžete usnout nebo se v noci často budíte, zkuste bylinky a vitamínové kapsle na zlepšení kvality spánku. Denně bychom měli spát alespoň 8 hodin, což při dnešní chaotické a zrychlené době není dost možné. Problém je to i u maminek, které vstávají k dětem i několikrát za noc. 

Dobré je ale také dodržovat pitný režim. Denně bychom měli vypít minimálně 2 litry vody. Pokud ani toto nezabere, zkuste kosmetické přípravky, které jsou určeny přímo na kruhy pod očima. Obvykle v nich najdete kyselinu hyaluronovou či elastin, které zlepšují pružnost kůže, zabraňují tvorbě mimických vrásek a celkově dodávají pokožce hydrataci. Vhodný je také extrakt ze světlíků lékařského, jenž pokožku kolem očí regeneruje a zklidňuje. 

Pokud ani kosmetické přípravky nepomáhají, navštivte lékaře. Příčina kruhů pod očima může být mnohem hlubší. V tom lepším případě to bude hormonální nerovnováha. Může se objevit ale i vážnější zdravotní problém, proto je dobré jej co nejdříve začít léčit. 

 

Zdroj:

https://www.nivea.cz/tipy-rady/pece-o-plet/tmave-kruhy-pod-ocima?gclid=CjwKCAjw_MqgBhAGEiwAnYOAer6SUVdkdJSeb4bK7ItZtJx4mW-f7nhHmt6KQnN9H7P8MqR-OAjGFxoCdhgQAvD_BwE

Kruhy pod očima - Co je způsobuje a jak se jich zbavit?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!