Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bariéry v hlavě / foto: shutterstock

Psychologické bariéry, které vás brzdí. Jaké to jsou?

„Ne, toto není pro mě, nejsem tak odvážný,” nebo: „On to má v životě jednoduché, mně by se to nepovedlo,” to jsou běžné věty, které si mnozí lidé říkají, bohužel z toho důvodu nevykazují úspěch. Za vším stojí bariéry v naší hlavě.

Takzvané psychologické bariéry jsou důvodem, proč se nám nedaří tak, jak bychom očekávali. Nejsme totiž otevření možnostem, házíme vinu na někoho jiného, neumíme za sebe převzít odpovědnost. Tím, že si pojmenujeme, která z psychologických bariér nás nejvíce sužuje, můžeme položit základní kámen kýženého úspěchu.

Psychologické bariéry
Psychologické bariéry – Zdroj: Shutterstock.com

Negativní myšlení = negativní život

Naše hlava = náš život. To, jak ji máme nastavenou, se projevuje na mnoha sférách v našem životě. Ovlivňuje osobní i profesní život. Rčení „za vším hledej ženu” bychom měli pozměnit na „za vším hledej hlavu”. Negativní myšlení = negativní život, pozitivní zase pozitivní život. To je rovnice, kterou si řada lidí neumí připustit, přesto je to tak a platí v mnoha životních sférách.

Negativní myšlení nebývá prospěšné. Ruinuje náš život, a to ve všech jeho podobách. I když se samozřejmě může něco hroutit jako domeček z karet, úspěšní lidé tomuto nevěnují žádnou pozornost. Zkrátka své myšlenky přesměrují tím směrem, jakým chtějí, aby se jejich život ubíral.

Negativní myšlení
Negativní myšlení – Zdroj: Shutterstock.com

Nedostatek víry ve své schopnosti

Psychologická bariéra, se kterou by si hravě poradil test našich silných stránek. Na internetu se takových testů nachází celá spousta a vždy nás mají dovést k jednomu jedinému výsledku – ke zjištění, v čem jsme vlastně dobří. Protože každý člověk, i když si to možná neuvědomujeme, má své přirozené talenty, své silné stránky, které ho, pokud na nich bude pracovat, odlišuje od ostatních. A právě s jejich zapojením roste, kvete, uspěje.

Strach ze selhání

A nesmíme zapomenout ani na strach ze selhání. Každý úspěšný však potvrdí jedno – bez selhání nelze uspět. Bez selhání nenarazíte na mouchy, které je třeba vychytat, abyste uspěli. Berte to proto jako přirozenou a nutnou součást vašeho růstu a progresu.

 

Zdroj:

https://svetbohatych.com/5-psychologickych-barier/

 

Psychologické bariéry, které vás brzdí. Jaké to jsou?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!