Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Instagram / foto: ArthurStock / Shutterstock.com

Facebook a Instagram budou mít nejspíš placenou verzi

Společnost Meta Platforms s největší pravděpodobností přijde s placenou verzí těchto sociálních sítí, které budou bez reklam. Bezplatné verze tak, jak je známe, by zmizet neměly.

Budeme za Facebook a Instagram platit?

Společnost se k tvrzení o placené verzi Facebooku a Instagramu, se kterým přišel deník The New York Times, prozatím nevyjádřila. Deník se ve zprávě o zmiňovaných změnách ve fungování platforem Mety odvolává na důvěryhodný zdroj informovaný o chystaných změnách a dalších krocích společnosti.

Pokud dojde ke zpoplatnění FB a IN, bude to z důvodu odstranění reklam. Ve své podstatě tím nejdou proti uživatelům, ale naopak jim vycházejí vstříc. Uživatel by tak mohl sledovat obsah FB a IN bez toho, aniž by byl jakkoliv rušen reklamou.

Bezplatná verze těchto platforem by pro uživatele v Evropské unii měla být zachována v takové podobě, jak ji známe.

Bude se za FB platit?
Bude se za FB platit? – Zdroj: Shutterstock.com

Facebook bez reklam nejspíš bude lákadlo

Reklama, ať už cílená, nebo náhodná, dokáže přijít občas každému pěkně otravná. Pokud by Meta přišla s verzí, která by byla zcela oproštěna od veškeré reklamy, s největší pravděpodobností by si své příznivce našla. Otázkou také zůstává, na kolik by taková legrace přišla. Vzhledem k tomu, že společnost Meta Platforms vydělává na reklamě, jistě si bezreklamové verze Facebooku a Instagramu nechá slušně zaplatit. S nabídkou placené verze zmiňovaných sociálních sítí přijde Meta s největší pravděpodobností v návaznosti na regulační politiku EU, která společnost hodlá limitovat regulacemi ve sběru osobních údajů používaných právě pro cílenou reklamu.

Na začátku letošního roku byla společnosti vyměřena pokuta Irským úřadem pro ochranu osobních údajů (DPC) ve výši 390 miliónů eur právě za nucení uživatelů Facebooku k akceptování nucené reklamy. (zpráva uveřejněna v The New York Times). Tomuto chce společnost Meta předcházet a uklidnit situaci kolem svých sociálních sítí a reklamy na nich.

 

Zdroj:

https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/meta-platforms-facebook-instagram-placene-verze-eu.A230902_072215_eko-zahranicni_nema

Facebook a Instagram budou mít nejspíš placenou verzi

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!