Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Seriál Beverly Hills / foto: hakanyalicn / Shutterstock.com

Seriály Dallas, Dynastie, Beverly Hills 90210 a další – měly by v dnešní době šanci na úspěch?

Jmenované seriály ve své době vévodily televizním obrazovkám a miliony lidí vždy dokázaly vyloženě přikovat k dalšímu dílu. Měly by šanci na úspěch u diváků i v dnešní době?

Seriály stále mají své diváky

Od roku 1992 do roku 1997 kraloval na našich obrazovkách seriál Dallas. Takzvaná mýdlová opera z prostředí naftařské firmy sledující rodinu Ewingových. Kdo by neznal Bobbyho, J.R. Sue Ellen nebo Pamelu Barnesovou. Rodinné intriky, podvody, obchodní strategie, úspěchy i pády hlavních postav bavily diváky po celém světě i u nás v republice.

Seriál Beverly Hills 90210 byl seriálem cíleným na mladé diváky, ale své fanoušky měl napříč generacemi. Brenda, Brandon, Dylan, Dona, Kelly a další nás provázeli přes televizní obrazovky od roku 1993 do roku 2004.

Shannen Doherty alias Brenda
Shannen Doherty alias Brenda – Zdroj: Shutterstock.com

Proč byly jmenované seriály tak úspěšné?

Na tuto otázku se nabízí odpověď, že byly nové, respektive žánr jako takový, tedy seriál, byl teprve na počátku další tvorby. Televizní program nebyl přehlcen seriály a ani podobnost v seriálech nebyla tak markantní, jak je tomu dnes.

V mnoha seriálech se vykresloval život takový, jaký bychom si ho přáli mít. Ve své podstatě se v nich ale odehrávaly životní příběhy, které ve velké většině připomínají se svými úspěchy i prohrami životy obyčejných lidí.

Ranč rodiny Ewingových
Ranč rodiny Ewingových – Zdroj: Jasmine Sahin / Shutterstock.com

Dokázal by takový Dallas zaujmout i v dnešní době?

Těžko říct. S největší pravděpodobností by si ale své diváky našel i dnes, pokud by se ho některá televizní stanice rozhodla zařadit do vysílání. Ano, možná že u velké části diváků by to bylo nejspíš z nostalgie, ale jistě by takzvaně nepohořel, jako se to stává u některých novodobých seriálů.

Každý pořad si diváka najde. Zavděčit se všem, ale opravdu nejde. Co člověk, to jiný vkus na pomyslnou televizní zábavu.

Ať už je to jak chce, seriály typu Dallas, Beverly, Melrose Place a další vévodily televizním obrazovkám a každý díl byl diváky napjatě očekáván.

 

Zdroj:

https://g.cz/canon-28-serialu-z-devadesatek-na-ktere-nostalgicky-vzpominame/

Seriály Dallas, Dynastie, Beverly Hills 90210 a další – měly by v dnešní době šanci na úspěch?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!