Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Soud / foto: shutterstock

Naprosto absurdní žaloby a trestní oznámení – ty nejkurióznější pochází z USA

Specialisty na absurdní žaloby jsou obyvatelé USA. V této zemi nekonečných možností je možné prakticky cokoliv. I žalovat nežalovatelné. Několik perliček z absurdních trestních oznámení ovšem najdeme ve spisech i u nás.

Perličky z absurdních žalob

Pokud se podíváme na perličky ze soudních síní v USA, může být jejich počet skutečně velký. Když opomineme žalobu na výrobce mikrovlnek, protože neuvedli na mikrovlnou troubu, že není vhodná pro sušení zvířat, a uhynula v ní kočka jedné stěžovatelky, můžeme jmenovat několik soudních spisů, nad kterými zůstává rozum stát.

Jedním z bizarních soudních sporů, který žena vyhrála a vysoudila nemalé mimosoudní vyrovnání, je případ devětasedmdesátileté Stelly Liebeck, která žalovala McDonald za to, že si v autě vylila kelímek kávy do klína a opařila se. Káva byla příliš horká a na kelímku nebylo napsané varování.

Další perlou je vysouzení jednoho tisíce dolarů pro ženu v Izraeli, která se řídila předpovědí počasí. Oblékla se na lehko, žena nastydla a nemohla týden do práce.

Deset dolarů vysoudil muž v Americe za to, že ani po deseti letech mu nenarostla křídla, i když pil značku nápoje, který to ve své reklamě slibuje.

Mladá žena žalovala své vlastní rodiče, protože ji bez jejího svolení zplodili a přivedli na svět.

Právníci někdy neví, zda se smát, nebo plakat
Právníci někdy neví, zda se smát, nebo plakat – Zdroj: Shutterstock.com

Některé perličky z českých soudních síní používá Ivo Jahelka ve svých písničkách

Ivo Jahelka, známý jako zpívající právník, sbírá perličky ze soudních spisů. Hodně úsměvných témat žalob a vtipných situací u soudu dostává od svých právnických kolegů. Humorných situací u soudu razantně ubylo, ale přeci jenom se tu a tam vyskytne kauza, která takzvaně stojí za to.

Pokud chcete podat trestné oznámení, ať to má hlavu a patu

Trestní oznámení ve stylu : Sousedův kohout kokrhá klidně i odpoledne a mě to ruší, nebo Chci podat trestní oznámení na sousedku, protože doma v ložnici kolem oken chodí nahá a manžel na ní z půdy našeho domu může vidět, nebo Žalovaný se se mnou rozešel, i když mi sliboval lásku až do smrti, vážně nejsou natolik závažná, aby se jimi naše justice zabývala.

 

Zdroj:

https://g.cz/11-bizarnich-zalob-bonus-extremni-msta-az-za-hrob/

 

 

Naprosto absurdní žaloby a trestní oznámení

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!