Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rybáři / foto: soukromé album, se souhlasem David Růžička

Rybařina je koníček a vášeň na celý život

Někdo si libuje ve sportu, někdo sbírá známky, někdo maluje obrazy a někdo ze všeho nejraději sedí u vody s nahozenými pruty. O rybářích se někdy říká, že každý z nich je tichý blázen.

Rybaření není jen sport a potřeba ,, něco“ ulovit

Když se zeptáte rybáře, co na rybařině vlastně vidí, většinou se jen usměje a odpoví, že byste to prostě museli zažít. Řeč je teď o těch rybářích, kteří naše vody nijak neplundrují a moc dobře vědí, jak se u vody chovat. ,, Je to relax, u vody si dokonale vyčistíte hlavu. Jste v přírodě, odpočíváte. Když se pak ryba chytne na háček a taháte ji z vody, je to i adrenalin.“ Říká jeden z řady rybářů.

Nahodíte pruty do vody a čekáte. Někdy chvíli, někdy půl dne, někdy to ani takzvaně neťukne a stejně vyrazíte na ryby znovu. Dnes určitě budou brát. A když ne dnes, příště určitě. Na počasí se moc nekouká. Dnešní doba nabízí sortiment příslušenství k rybařině v takové kvalitě, že počasí rybáře moc nerozhodí. Čekání na úlovek je někdy dlouhé, ale u vody se čas vnímá tak nějak jinak.

Nadšený rybář
Nadšený rybář – zdroj: soukromé album, se souhlasem David Růžička

Rybáři už dávno nejsou jenom muži

Kouzlu rybaření přichází na chuť stále více žen. Některé ženy přivedou k prutům a vodě jejich partneři nebo manželé. Občas si některá žena posteskne, že s ní chlap tráví málo času, že raději jede na ryby. Pak se nechají přesvědčit, jedou jednou, dvakrát. A je to, už se kupuje výbava na rybaření i pro ženu a ta se těší k vodě stejně jako ten její mužský a někdy ještě víc. Nechat všechny starosti běžného dne doma. Připravit na háček nástrahu a nahodit. Usadit se pohodlně na břehu a tiše čekat. Na nic nemyslet, jen na přírodu, vodu, ryby, pruty. A na to, že je tam s někým, koho miluje. Mají společného koníčka a tráví spolu čas. V přírodě, ne v hospodě nebo na fotbale.

Rybaření
Rybaření – zdroj: soukromé album, se souhlasem David Růžička

Rybaření není zrovna levná sranda, ale stojí za to

Kdybychom měli odpovědět, kolik stojí základní výbava rybáře, museli bychom rozebrat, na co se chceme v rybařině soustředit. Každopádně můžeme konstatovat, že pořídit si novou výbavu levné není. Každý z rybářů vám to potvrdí. Nezapomene ale také dodat, že to za to rozhodně stojí.

 

Zdroj:

https://www.irybarstvi.cz/rybareni-je-vasen-kterou-neznici-ani-nemoc-nebo-cas/

Rybařina je koníček a vášeň na celý život

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!