Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Jahody a krásná dívka / foto: shutterstock

Jahody trochu jinak: Jak si připravit jahodové cappuccino, omáčku či polévku

Jahody patří mezi chutné ovoce. Jejich sezóna je v plném proudu. Přinášíme recepty, které povznesou jejich chuť zase o něco výš. Je libo cappuccino, omáčku či polévku?

Všichni známe klasiku v podobě jahod se zakysanou smetanou, šlehačkou, jakožto jahodové knedlíky či rýžový nákyp s jahodami apod. Co však zkusit něco nového? Přinášíme inspiraci v podobě receptů na zajímavé zpracování jahod.

Klasický jahodový dort
Klasický jahodový dort – Zdroj: Shutterstock.com

Jahodová omáčka k masu

Tak jako jahody patří k létu, stejně je tomu i v případě grilování. Není nic lepšího, než když toho patřičně využijete. Jak? Připravte si jahodovou omáčku ke grilovanému steaku. Dodá masu zajímavou chuť, kterou si oblíbíte vy i vaši hosté. Jak na to?

Potřebujete 800 g jahod, které očistíte a rozmixujete. Vzniklou směs rozdělíte na dvě poloviny, přičemž do jedné přidáte 2 špetky mletého kardamomu a 50 ml růžového vína a krátce povaříte. Následně do omáčky přidáte zbytek rozmixovaných jahod a dobře promícháte. Na závěr už stačí jen dochutit dle potřeby troškou soli.

Lahodné cappuccino pro malé i velké

Potřebujete 500 g mražených či čerstvých jahod, které rozmixujete a po troškách přidáte 100 g cukru krystal. Nakonec přidáte 10 g vanilkového cukru a dáte vychladit do lednice. Poté si připravíte sklenice, do kterých vložíte kopeček vanilkové zmrzliny, zalijete vychlazeným jahodovým cappuccinem, zastříknete šlehačkou a ozdobíte snítkou máty.

Jahodový koktejl chutná skvěle
Jahodový koktejl chutná skvěle – Zdroj: Shutterstock.com

Jahodová polévka pro dospělé

Jahody patří mezi ovoce, které je nejvhodnější pro přípravu polévky. Potřebujete 500 g čerstvých jahod, které omyjete a rozmixujete na kaši, kterou pak přes sítko prolisujete. Poté přimícháte 150 až 200 g cukru dle chuti, 500 ml bílého vína a šťávu z ½ citronu. Polévku podávejte dobře vychlazenou. Na talíři ji můžete ještě dozdobit snítkou máty, bazalky či opraženými nesolenými mandlemi.

Ať už zkusíte omáčku, polévku či cappuccino, přejeme vám dobrou chuť.

 

Zdroje:

https://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/jahody-netradicni-recepty.html

https://www.idnes.cz/recepty/letni-dezerty.A120731_140408_recepty_job

 

 

 

Jahody trochu jinak: Jak si připravit jahodové cappuccino, omáčku či polévku

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!