Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
thajské masáže ilustrační obrázek / foto: shutterstock

Thajské masáže mají skutečně pozitivní vliv na zdraví

Thajské masáže jsou praktikované po staletí, odpradávna tvoří významnou součást thajské medicíny. Možná nevíte, že za jejich kolébku je považována Indie, odkud se pak rozšířily do Thajska.

Tam se původní ajurvédské techniky spojily s principy tradiční čínské medicíny a vzniklo umění posílit lidské tělo, které se předává z generace na generaci a pomáhá lidem po celém světě.

Jistě i vás už někdy napadlo, že byste mohli zajít na thajskou masáž. Pravděpodobně vám při této myšlence vrtalo hlavou, jestli jsou opravdu tak zázračné a co by asi dokázaly s vaším tělem. Pojďme si to trochu vyjasnit.

Jak vypadá thajská masáž?

Thajské masážní techniky vznikly před více než 2500 lety, nicméně to, co se tehdy považovalo za masáž, se od dnešních technik v mnohém liší. Thajská masáž na rozdíl od jiných typů neslouží k uvolnění těla, ale spíš k tomu, aby mu dodala energii. Mnohdy je označována rovněž jako thajská jógová masáž, jelikož podobně jako jóga protáhne tělo a uvolní klouby.

Během thajské masáže terapeutka použije ruce, kolena i chodidla. Promasíruje vám celé tělo, přesně ví, kde má zmáčknout a zatlačit, aby se tělo posílilo. Ve výsledku se nebudete cítit jen uvolněně, ale také plní energie.

Co udělá thajská masáž s vaším organismem?

Jste často ve stresu a unavení z každodenní práce? Potřebujete si odpočinout? Bolí vás celé tělo? Vydejte se na masáž.

Protáhne vám celé tělo

Pokud toužíte po protažení i těch svalů, o kterých netušíte, že je vůbec máte, je jasné, co je potřeba dělat. Thajské masážní techniky zmírňují svalové napětí a uvolňují končetiny.

Dopřeje mentální relaxaci

Existuje nespočet studií, které potvrzují, že thajské masáže uvolňují mysl a pomohou vám upadnout do meditativního stavu. Mysl si užije okamžiky úplné relaxace.

Doplní serotonin a zbaví vás kortizolu

Kortizol je známý jako stresový hormon, serotonin naopak jako hormon štěstí. Masáž sníží množství kortizolu v těle a pomůže uvolňovat serotonin. Budete se tedy cítit šťastnější.

Uleví od bolesti

Máte namožené svaly, nebo vás v posledních týdnech neobvykle bolí záda? Masáž to spraví.

Rozproudí krev

Thajská masáž rozproudí krev do celého těla. A jelikož krev s sebou transportuje i kyslík, organismus ho bude mít více a vy se budete cítit lépe.

Druhů masáží je více

Než se vydáte na thajskou masáž, rozmyslete si, o jakou variantu máte vlastně zájem. Při klasické ležíte na speciální matraci a masérka manipuluje s vaším tělem pomocí tlakových a tahových cviků. Celá procedura trvá hodinu až dvě a na jejím konci se budete cítit plní lehkosti. Oblíbená je rovněž thajská olejová masáž, při níž se používá nearomatický masážní olej. Skvěle pomáhá na bolest a ztuhlé svalstvo, pro nejlepší výsledky je doporučováno ji každých čtrnáct dní opakovat.

Abyste si po masáži mohli užívat výše popsaných efektů, je samozřejmě důležité najít šikovnou masérku. Na masáže Praha od thajských masérek lze zajít například do LANNA K s pobočkami na Vinohradech a na Palmovce. Za zkoušku nic nedáte.

K tomuto článku není otevřena diskuze