Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Krásné vlasy / foto: shutterstock

Přírodní tipy a rady pro růst vlasů

Asi každá žena považuje vlasy za svou ozdobu a chloubu. Co si však počít, když vlasy padají, nerostou nebo řídnou? Pojďte se s námi podívat na zaručené tipy a rady, jak zlepšit jejich kvalitu a obnovit přirozenou krásu.

Zaručené vlasové produkty často nefungují

Na trhu existuje široká škála zaručených produktů a doplňků stravy, díky nimž vaše vlasy porostou samy, budou silnější, zdravější a hustší. Ale řekněme si upřímně, že většinou se jedná jen o marketingový tahák a výsledky nejsou zdaleka tak zázračné. Pojďme se tedy podívat na léty osvědčené tipy předávané z generace na generaci. V první řadě rozhodně nevynechávejte ve své životosprávě bílkoviny, jsou základními kameny pro růst nových vlasů. Je také vhodné podporovat růst vlasů přírodními oleji, vyzkoušet můžete například ricinový olej, mandlový olej, jojobový olej nebo arganový olej.

Olej na vlasy

Čeho se při péči o vlasy vyvarovat

Našim vlasům příliš nesvědčí přemrštěná péče a používání moderních technologií. Měli bychom se proto snažit co nejvíce omezit zatěžování vlasů teplem, tedy používat minimálně fény, kulmy a žehličky na vlasy. Ač se to může zdát jako drobnost, také správný pitný režim může výrazně zrychlit růst vlasů. Se správným množstvím vypité vody se totiž vyplavují toxiny ven z těla a vaše vlasy mají dostatečně vhodné prostředí pro rychlejší růst. Přílišný styling vašich vlasů jim také moc nepomáhá, to znamená, že zkuste vlasy nechat více volně dýchat. Nestahujte je do příliš těsných culíků a copánků. Nečešte je několikrát denně a ony se vám odvděčí rychlejším růstem.

Péče o vlasy

Jak podpořit přirozený a zdravý růst vlasů

Určitě je vhodné jíst potraviny s obsahem vitamínů A, B a C, zařadit více ovoce, zeleniny, bílého masa a ryb. Důležitým stavebním prvkem vlasů je keratin, který najdete také v ořechách, fazolích nebo sójových produktech. Vlasy také budou pevnější a budou rychleji růst, pokud posílíte folikuly jablečným octem, kterým si smyjete šampon z vlasů. A ač to může znít jako paradox, tak pro správný růst vlasů je třeba je pravidelně zastřihávat, aby se odstranily mrtvé konečky vlasů.

Přírodní tipy a rady pro růst vlasů

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!