Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Voda s citronem / foto: shutterstock

Voda s citronem jako součást každého dne. Proč ji vůbec pít?

Kvalitní snídaně má prokazatelně pozitivní vliv na produktivitu i efektivitu celého dne. Pokud si k ní dopřejete vodu s citronem, může se to navíc pozitivně projevit na vašem zdraví.

Pravděpodobně jste už slyšeli o tom, že sklenice vody s citronem po ránu umí doslova divy s lidským tělem i zdravím jako takovým. Ozkoušeno je to nejen vědci nebo řadou fitness trenérů, ale také hollywoodskými celebritami, které si ranní rituál dopřávají pro zachování své postavy. Zmiňme si konkrétní benefity, které nám kombinace vody a citrusu přináší.

Voda s citronem

Úleva i prevence zácpy

Zácpa - nepříjemný zdravotní problém, který umí člověka pořádně potrápit. Místo pilulek však v případě vypuknutí tohoto problému vsaďte raději na vodu s citronem, která je považována i za báječnou prevenci. Abyste podpořili a nastartovali proces vyprazdňování, je dobré vsadit spíše na teplou vodu s citronem, nikoli na chladnou alternativu.

Pomoc při léčbě ledvinových kamenů

Opomeneme-li hubnoucí efekt (respektive fakt, že voda s citronem snižuje chuť na sladké a nastartuje náš metabolismus, a tím i spalování tuků), musíme zmínit vliv na ledviny. Řada lidí se potýká s problémem zvaným “ledvinové kameny”, což je zdravotní potíž mnohdy se vracející. Jelikož se nejedná o bezbolestnou záležitost, opět se vyplatí vsadit na kombinaci vody s citronem. Tato dvojice umí perfektně pročistit ledviny a budoucímu problému se vyvarovat. Také je skvělou pomocnou silou při léčbě onemocnění.

Štíhlá postava

Pro krásnou a zdravou pokožku

Nápoj plný vitaminu C je zároveň velice silným antioxidantem, který chrání pokožku před nepříznivými účinky sluníčka. Kromě toho zpomaluje projevy stárnutí a má pozitivní vliv na tvorbu kolagenu v těle. Tato bílkovina stojí za pružností a elasticitou pokožky.

Zdroj:

https://www.prozeny.cz/clanek/co-se-stane-s-vasim-telem-kdyz-budete-pit-denne-vodu-s-citronem-11276

 

Voda s citronem jako součást každého dne. Proč ji vůbec pít?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!