Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nafouklé břicho / foto: shutterstock

Nafouklé břicho jako častý problém. Jak s ním zatočit?

Nafouklé bříško patří k problémům většiny žen. Je důvodem, proč se upřednostňují volná trička před těmi upnutějšími či proč si dámy nedovolí nosit na tělo padnoucí šaty. Pojďme si prozradit, jak s problémem zatočit.

Tato nehezká zdravotní potíž se totiž nemusí stát vaší součástí. Nemusíte si připadat jako balon čtyřiadvacet hodin denně. Ze všeho nejdříve se vyplatí eliminovat důvody jejího vzniku (pokud se tedy nejedná o symptom závažného onemocnění) a poté si osvojit několik rad, které ji vyženou z vašeho života.

Nafouklé břicho

Pomoct může vyřazení umělých sladidel

Menstruace nebo jen konzumace nevhodných potravin – to jsou nejčastější důvody, proč nafouknutým bříškem trpíme. Ať už je tím vaším viníkem mango nebo sýr, vyplatí se z jídelníčku vyřadit umělá sladidla, abyste tím nafouklost jenom nepodpořili. Vyhnutí se potravinám s náhražkami cukru je také účinnou prevencí nepříjemnému problému.

Stejně tak omezení soli vám ponechá bříško v normální, štíhlé fázi, nikoliv v nafouknutém stavu.

Probiotika jako náš zachránce

Když se bříško nehezky nafoukne, je načase sáhnout po probiotikách, která podpoří trávení a tím urychlí odchod nepříjemné potíže. Vaší svačinou se tak stanou jogurty nebo kefíry, v případě většího nedostatku probiotik je nutné sáhnout po doplňcích stravy, kde se látky nachází více než ve zmiňovaných mléčných výrobcích.

Vitamíny a doplňky stravy

Je čas na pohyb

Nejen omezení cukru, sladidel a sázka na probiotika můžou pomoct. Do svého denního harmonogramu se vyplatí zakomponovat také pohyb. Běh, tenis nebo alespoň svižná procházka, která vyplní volné chvíle třikrát týdně může být dokonce prevencí, nejen léčbou zdravotního problému.

Procházka

Bylo prokázané, že cvičením se zvyšuje pohyb střev čili dochází k rychlejšímu trávení. Plyny, které se z nějakého důvodu v bříšku nahromadily, tak rychleji ze systému odchází.

 

Zdroj:

https://www.maminka.cz/clanek/nafoukle-bricho-poradime-vam-jak-se-ho-zbavit-pozor-na-alergeny-a-sul

Nafouklé břicho jako častý problém. Jak s ním zatočit?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!