Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kolagen / foto: shutterstock

Kolagen je jedním z nejdůležitějších potravinových doplňků. Víte, jak vám může pomoci?

Nedostatek kolagenu se projevuje vznikem vrásek, bolestmi kloubů i zhoršenou kvalitou vlasů, zubů a kostí. Zajistěte si jeho dostatečný přísun!

V dnešní době žijí obyvatelé vyspělých zemí v blahobytu, jaký byl ještě před několika desítkami let pro většinu populace pouhým snem. Technologie pomáhají téměř na každém roku v práci i v domácnosti, nabízí se dostatek rozmanité zábavy i možnost být v kontaktu s přáteli, rodinou i spolupracovníky z libovolného místa na světě. Daní za tento luxus je však všudypřítomný stres a postupné zhoršování zdravotního stavu i kondice obyvatel. Nedostatek pohybu a kontaktu s přírodou, nevhodné složení stravy i časté sezení u počítače či tabletu mají velký vliv na zdravotní strav. Proto je důležité dbát na pohybového aparátu. Velice důležité zajistit tělu kromě vhodných aktivit i kolagen.

Kolagen

Díky kolagenu může být vaše pokožka o poznání hladší a mladistvější, dokáže výrazně omezit i tvorbu vrásek

Ve výrazně lepším stavu budou i vaše kosti, zuby, dásně, klouby a vlasy. Tkáně a svaly budou pružnější. Zaznamenat zlepšení mohou dokonce i lidé, které trápí problémy s pamětí nebo trávicí obtíže. Při užívání kolagenu budete pohyblivější a bez obav si kdykoli vyrazíte do lesa na houby i na celodenní túru po nezpevněné cestě. Možná se pustíte i do sportování a dalších aktivit. Proměny si záhy všimne nejen rodina, ale také přátelé, spolupracovníci a obchodní partneři. A dost možná vám nově nabytý elán a svěžest pomohou získat nové známé i zajímavé pracovní a podnikatelské příležitosti.

Sportování

Jak můžete dodat tělu kolagen?

Kolagen můžete pořídit v lékárnách i v drogeriích, užívat lze i potravinářskou želatinu, která se běžně prodává v supermarketech. Mějte však na paměti, že ne každý kolagen dokáže lidské tělo optimálně vstřebat. Tou nejlepší volbou proto je hydrolyzovaný kolagen, který organismus zvládne využít lépe než želatinu.

K tomuto článku není otevřena diskuze