Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bolest hlavy / foto: shutterstock

Co zabírá při migrénách

Migrénu už si určitě prožil každý. Někdo menší a někdo extrémní. Jak ale migrény vlastně vznikají a co proti nim pomáhá?

Mezi nejčastější příčiny silných migrén právě patří většinou únava či nedostatek spánku a stres, ať už je z čehokoliv. Může to být stres v práci, rodinné problémy nebo rozepře s partnerem. A jak už to tak bývá, čím více stresu máte a pociťujete, tím více mohou být migrény silnější. Při nadměrném stresu někdy mohou přerůst v extrémní bolesti, které se prostě nedají vydržet. V některých případech silné bolesti hlavy (tedy migrény) mohou znamenat i vážná onemocnění, proto bychom bolesti hlavy v žádném případě neměli podceňovat.

Migréna
Migréna – Zdroj: Shutterstock.com

Jaký je rozdíl mezi migrénami a bolestmi hlavy?

Migrény - většinou se projevují bolestí na dvou a více stálých místech, nejčastěji tedy v oblasti čela. Při migrénách už vám vadí i sebemenší hluk. Někdy migrény mohou mít jako vedlejší příznak i zvracení.
Bolesti hlavy - spouštěčem bolestí je stres. Jsou spíše střídavé (chvíli bolesti máte, pak ustanou na pár minut či sekund a bolest se opět zpět vrací). Z některých studií je také prokázáno, že takové bolesti se mohou objevit i v případě, kdy máte například sedavou práci a trávíte hodně času prací na počítači (na tělo působí světlo z počítače a při dlouhodobém a každodenním kontaktu s počítačem se doporučuje koupit si speciální brýle určené přesně pro tyto případy).

Bolest hlavy
Bolest hlavy – Zdroj: Shutterstock.com

Jak předejít bolestem hlavy?

Více pohybu
Hodně může pomoct to, když se během dne několikrát protáhnete, nebo si vyrazíte na procházku. Čerstvý vzduch pozitivně působí a prospívá vašemu tělu.
Vyřadit ze života to, co spouští stres
U někoho to může být například nějaký člověk (který nás den co den stresuje), u někoho zase něco jiného. Snažte se stres co nejvíce omezit.
Dostatek spánku
I dostatek spánku vám pomůže proti bolestem hlavy a může je zmírnit.

 

Zdroj:

https://www.benu.cz/co-na-bolest-hlavy-a-migrenu

Co zabírá při migrénách

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!